Sastojci:

  • 7 jaja
  • 125 g šećera
  • 250 g lešnika, oraha ili badema
  • 1/2 l mleka
  • 4 kesice šlaga
  • 2 kesice vanilin-šećera
  • 200 g šećera u prahu
  • sirup maline ili kakao

Priprema: U dubokom sudu umutite 6 žumanaca i jedno celo jaje sa šećerom. Ovu smesu mutite na pari (šerpu stavite iznad šerpe s ključalom vodom) sve dok ne dobijete penastu smesu. Mutite mikserom.

U dobijenu penastu smesu dodajte mlevene lešnike. U drugoj posudi umutite kesice šlaga i mleko u krem. Spojte s prvom smesom koju ste malo ohladili.

Smesu rasporedite u malo dublje modlice ili čaše i ostavite u frižideru da se stegnu. Kad se parfe stegne, prevrnite ga i poslužite sa šlagom i sirupom maline ili kakaom.

Recepte piše: Milja Lukić