Sastojci:
- 7 jaja
- 125 g šećera
- 250 g lešnika, oraha ili badema
- 1/2 l mleka
- 4 kesice šlaga
- 2 kesice vanilin-šećera
- 200 g šećera u prahu
- sirup maline ili kakao
Priprema: U dubokom sudu umutite 6 žumanaca i jedno celo jaje sa šećerom. Ovu smesu mutite na pari (šerpu stavite iznad šerpe s ključalom vodom) sve dok ne dobijete penastu smesu. Mutite mikserom.
U dobijenu penastu smesu dodajte mlevene lešnike. U drugoj posudi umutite kesice šlaga i mleko u krem. Spojte s prvom smesom koju ste malo ohladili.
Smesu rasporedite u malo dublje modlice ili čaše i ostavite u frižideru da se stegnu. Kad se parfe stegne, prevrnite ga i poslužite sa šlagom i sirupom maline ili kakaom.
Recepte piše: Milja Lukić
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka