Sastojci:
- 4 veća tvrda paradajza
- 2 krompira
- 50 g maslaca
- 150 g sira
- 4 jajeta
- prstohvat kima
- prstohvat aleve paprike
- 3 kašike pavlake
- sirće
- so
Priprema:
Oljušten krompir skuvajte u malo slane vode. Ispasirajte i pomešajte s kiselom pavlakom. Komadima paradajza odstranite vrhove i izdubite ih. Posolite i ostavite ih da se cede. Sir narendajte ili izmrvite i pomešajte s alevom paprikom i kimom. Napunite paradajz smesom od sira i poređajte u vatrostalnu posudu, bogato podmazanu uljem. Odvojte žumanca od belanaca, pa u svaki paradajz stavite po jedno žumance. Belanca umutite s prstohvatom soli i jednom kapi sirćeta, pa dodajte pireu od krompira. Masu sipajte oko paradajza u posudi za pečenje. Odozgo stavite komadiće maslaca. Pecite oko 20 minuta na srednjoj temperaturi. Služite uz salatu od pečenih paprika.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.