Sastojci: 

  • 4 veća tvrda paradajza
  • 2 krompira
  • 50 g maslaca
  • 150 g sira
  • 4 jajeta
  • prstohvat kima
  • prstohvat aleve paprike
  • 3 kašike pavlake
  • sirće
  • so

Priprema:

Oljušten krompir skuvajte u malo slane vode. Ispasirajte i pomešajte s kiselom pavlakom. Komadima paradajza odstranite vrhove i izdubite ih. Posolite i ostavite ih da se cede. Sir narendajte ili izmrvite i pomešajte s alevom paprikom i kimom. Napunite paradajz smesom od sira i poređajte u vatrostalnu posudu, bogato podmazanu uljem. Odvojte žumanca od belanaca, pa u svaki paradajz stavite po jedno žumance. Belanca umutite s prstohvatom soli i jednom kapi sirćeta, pa dodajte pireu od krompira. Masu sipajte oko paradajza u posudi za pečenje. Odozgo stavite komadiće maslaca. Pecite oko 20 minuta na srednjoj temperaturi. Služite uz salatu od pečenih paprika.

Recepte piše: Milja Lukić