Brojne su prednosti konzumiranja batata, kog mnogi zovu i sladak krompir. Bogat je vitaminima C, A, E i B 6, a poseduje i značajne količine gvožđa, ali i kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Može se pripremati kao slano i slatko jelo, a mi vam donosimo dva recepta za priremu u rerni.
Batat se belim lukom i parmezanom
Isecite krompir na kriške, dodajte malo ulja i začinite sa solju i biberom po ukusu. Pecite pola sata na temperaturi od 180C,a ispečen pospite belim lukom i parmezanom. Možete ga služiti kao prilog ili kao glavno jelo.
Batat sa kimom
Isecite krompir na kriške, i začinite ga mešavinom maslinovog ulja, soli i bibera. Stavite ga u dublju posudu i pospite sa dosta kima. Pecite pola sata u rerni na 180 C. Pečen krompir izvadite na tanjir, i po želji prelite hladnim kiselim mlekom.
Izvor: Lepa & Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka