Sastojci:

1 kilogram boranije

1 glavica crnog luka

2-3 čena belog luka

1 šargarepa

1 paškanat

1 komad celera

2 paradajza

4 jajeta

400 mililitara neutralne pavlake

sveža mirodjija

so, biber

peršun ili začini po ukusu

Priprema:

Boraniju dobro operite i očistite. Crni i beli luk iseckajte što sitnije. Šargarepu, paškanat i celer oljuštite pa isecite na kockice. Paradajz takodje isecite na manje kocke.

Sada najpre na malo ulja propržite luk, zatim dodajte ostalo povrće zajedno sa boranijom, dodajte i šoljicu vode pa dinstajte sve zajedno uz mešanje. Dodajte postepeno vodu i dinstajte, pa kada boranija i ostalo povrće omeknu, sklonite sa ringle.

Preručite sve u odgovarajuću nauljenu tepsiju pa ravnomerno rasporedite.

Zatim umutite jaja, dodajte im pavlaku i začine pa dobro promešajte da se sjedine. Dobili ste preliv, pa njime prelijte boraniju u tepsiji. Protresite malo tepsiju da se preliv ravnomerno rasporedite preko povrća i boranije.

To je to, sledi pečenje na 200 stepeni, oko pola sata, sad sve zavisi od jačine vaše rerne. Znaćete da je gotovo kada se fino zarumeni. Izvadite iz rerne i poslužite dok je toplo, kao samostalno jelo ili kao prilog.

Izvor: Receptopedija