Pomalo suvo po prirodi, pileće belo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sledeći način, piše Lepa&Srećna.

  • Sastojci:
  • 1 pileće grudi
  • 250 gr šampinjona
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • 100 ml belog vina
  • 1 kašika brašna
  • ulje za prženje
  • 30 gr putera
  • suvi začin
  • so i biber

Priprema:

Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka. 

Zaštite meso plastičnom folijom pre toga, a ako ste vešti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja.

U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obe strane.

Izvadite meso na topao tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.

Dodajte seckane šampinjone i propržite. 

Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobeli).

Dodajte vino, promešajte, pa dodajte polako i pavlaku.

Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.

Služite sa krompirom ili pirinčem.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna