Pomalo suvo po prirodi, pileće belo meso može biti izuzetno sočno ako ga pripremite na sledeći način, piše Lepa&Srećna.
- Sastojci:
- 1 pileće grudi
- 250 gr šampinjona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 100 ml belog vina
- 1 kašika brašna
- ulje za prženje
- 30 gr putera
- suvi začin
- so i biber
Priprema:
Belo meso nemojte seći na šnicle po debljini, već rasecite komade po dužini (u pravcu kojim je postavljena i grudna kost) pa ih dobro istanjite ravnom stranom tučka.
Zaštite meso plastičnom folijom pre toga, a ako ste vešti, možete da koristite i debelo dno nekog teškog tiganja.
U tiganju, na ulju, otopite puter pa zapecite svako parče sa obe strane.
Izvadite meso na topao tanjir, prekrite aluminijumskom folijom i stavite na toplo.
Dodajte seckane šampinjone i propržite.
Sada dodajte brašno pa kratko propržite (samo da brašno pobeli).
Dodajte vino, promešajte, pa dodajte polako i pavlaku.
Začinite sos, pa vratite meso i na tihoj vatri kuvajte još malo.
Služite sa krompirom ili pirinčem.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka