PROČITAJTE JOŠ: Da meso više nikad ne ispadne žilavo i suvo: Pre pečenja obavezno uradite ovo!

Priprema: 

Sastojci

400 g špageta
300 g paradajz-pelata
300 g mlevene govedine
100 g prezli
100 g parmezana
1 kašika iseckanog peršuna
4 kašike ekstradevičanskog maslinovog ulja
1 čen belog luka
1 kašika brašna
so, crni biber

Pomešajte meso, parmezan, prezle, peršun i pola sitno iseckanog belog luka. Začinite solju i biberom, sve dobro promešajte i rukama oblikujte ćufte.

Pažljivo uvaljajte ćufte u brašno; otresite višak brašna i propržite ih na 2 kašike maslinovog ulja dok ne porumene.

U velikom tiganju zagrejte 2 kašike maslinovog ulja i ostatak belog luka.

Izvadite luk iz tiganja, dodajte paradajz-pelat i prokuvajte pet minuta na tihoj vatri. Začinite solju i biberom po ukusu, zatim dodajte ćufte, kuvajte još nekoliko minuta i sklonite s vatre.

Stavite veliku šerpu vode da provri, pa dodajte so (otprilike 7 g na 1 litar) i skuvajte špagete prema uputstvu na pakovanju tako da budu al dente.

Ocedite ih, pomešajte sa ćuftama i servirajte. Po želji, jelo možete ukrasiti iseckanim peršunom, rendanim parmezanom i listovima svežeg bosiljka.

Recepte piše: Milja Lukić

Izvor: Lepa & Srećna