Priprema:

Sastojci

2 batka
2 karabatka
4 velike šargarepe
1 manja glavica luka
list lorbera
250 g pirinča
so, biber, suvi začin
ulje

Skuvajte supu od pilećeg mesa i šargarepe sa zapečenom glavicom luka i listom lorbera. Dok se kuva, stavite i malo bibera u zrnu.

Na ulju kratko propržite pirinač pa polako nalivajte vodom iz supe i mešajte povremeno.

Kad pirinač omekša, a supa već bude pri kraju, očistite meso od kožice i kostiju, a šargarepu isecite na duže komade.

Dodajte piletinu i šargarepu u pirinač, začinite po ukusu.

Podmažite bogato pleh ili tepsiju uljem, sipajte pirinač sa mesom i šargarepom.

Poravnajte smesu i zapecite u vrućoj rerni petnaestak minuta.

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna