Priprema ovog jela je izuzetno brza, a dok se ono posle peče u rerni, vi imate vremena da postavite sto i eventualno dodate ručku supu i desert, piše Lepa&Srećna.

Priprema:

Sastojci

1 kg krompira
600 gr paradajza
150 gr sira
50 gr pesto sosa
peršun, so i biber
po želji začini
ulje

Dobro operite krompir i izbušite koru viljuškom na više mesta. Premažite uljem.

Stavite pek-papir u pleh i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180C stepeni.

Za to vreme isecite paradajz na četvrtine, posolite i pospite uljem pa dobro promešajte.

Krompir premestite na jednu stranu pleha, paradajz sipajte na drugu stranu i pecite još pola sata.

Proverite da li je krompir pečen (da se lako otvara oštrim nožem), pa svaki rasecite "na krst".

Karamelizovani paradajz dobro izgnječite viljuškom, pomešajte sa peršunom (možete dodati i beli luk ako volite), pa sipajte taj sos u svaki krompir.

Pospite sirom po ukusu (lepo se slaže rikota ili mekši prevreli sir) i poslužite. 

Recept: Kika K.

Izvor: Lepa&Srećna