Priprema ovog jela je izuzetno brza, a dok se ono posle peče u rerni, vi imate vremena da postavite sto i eventualno dodate ručku supu i desert, piše Lepa&Srećna.
Priprema:
Dobro operite krompir i izbušite koru viljuškom na više mesta. Premažite uljem.
Stavite pek-papir u pleh i pecite oko 20 minuta na temperaturi od 180C stepeni.
Za to vreme isecite paradajz na četvrtine, posolite i pospite uljem pa dobro promešajte.
Krompir premestite na jednu stranu pleha, paradajz sipajte na drugu stranu i pecite još pola sata.
Proverite da li je krompir pečen (da se lako otvara oštrim nožem), pa svaki rasecite "na krst".
Karamelizovani paradajz dobro izgnječite viljuškom, pomešajte sa peršunom (možete dodati i beli luk ako volite), pa sipajte taj sos u svaki krompir.
Pospite sirom po ukusu (lepo se slaže rikota ili mekši prevreli sir) i poslužite.
Recept: Kika K.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka