Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 jaje
- 1 veliki krompir
- vezica peršuna
- malo soli, mlevenog bibera i cimeta
- manja glavica crnog luka
- malo brašna
- ulje za prženje
Priprema:
- Izrendajte krompir ali ne bacajte tečnost koja ostane posle rendanja. Ako je krompir baš svež i ostane puno soka, onda višak bacite, ali nema potrebe da ga cedite.
- U meso umešajte krompir, jaje, peršun, luk, so, biber i cimet. Sve dobro umesite i oblikujte duguljaste ćuftice.
- Uvaljajte ih u brašno i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane da dobiju zlatnobraon boju.
- Poslužite ih tople uz pržen kromipir koji ste začinili limunom i solju.
Vreme pripreme: 45 minuta
Marija Jakob
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka