Sastojci:
- 500 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 jaje
- 1 veliki krompir
- vezica peršuna
- malo soli, mlevenog bibera i cimeta
- manja glavica crnog luka
- malo brašna
- ulje za prženje
Priprema:
- Izrendajte krompir ali ne bacajte tečnost koja ostane posle rendanja. Ako je krompir baš svež i ostane puno soka, onda višak bacite, ali nema potrebe da ga cedite.
- U meso umešajte krompir, jaje, peršun, luk, so, biber i cimet. Sve dobro umesite i oblikujte duguljaste ćuftice.
- Uvaljajte ih u brašno i pržite na zagrejanom ulju sa obe strane da dobiju zlatnobraon boju.
- Poslužite ih tople uz pržen kromipir koji ste začinili limunom i solju.
Vreme pripreme: 45 minuta
Marija Jakob
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.