Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO SE SPREMA PRASETINA U RERNI: Specijalni saveti za pečenje sa hrskavom kožicom (RECEPT)

Najbolji recept za pripremu prasetine u rerni - kožica pečenja biće hrskava, a meso meko!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Upotpunite prazničnu trpezu ukusnim pečenjem u kojem će cela porodica uživati. 

Možda će vas zanimati

Mnogi ne mogu ni da zamisle praznike bez ovog posluženja, a najveća tajna dobre pripreme krije se laganom pečenju ali i sečenju kožice na poseban način. Potrebno vam je samo nekoliko začina, a po želji izaberite i priloge uz ovu sočnu i ukusnu prasetinu iz rerne.

Sastojci:

  • 3,5 kg prasetine
  • 5 kašičice soli
  • 3 kašike sirćeta
  • 6 kašika ulja
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema:

Praseće meso birajte prema tome šta volite, da li je vaš izbor but, plećka ili rebra - uzmite šta god volite. Operite meso i osušite ga papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu oštrim nožem na način kako je predstavljeno na slici.  

 Priprema - praseće pečenje Izvor:

Meso zatim posolite i pospite alevu papriku, pa utrljajte  začine u meso. Ovlaš namažite pleh uljem, stavite meso, premažite kožu sirćetom, sipajte na dno vode i stavite na u rernu zagrejanu na 250 C stepeni. Pecite oko 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na oko 160C stepeni i pecite 4-5 sati. 

Povremeno proveravajte pečenje, pripazite da ne zagori i dolivajte malo vode po potrebi. Pred kraj pojačajte malo temperaturu kako bi koža bila hrskavija. Kada se pečenje ispeklo, nekih 30-40 minuta ostavite da se lepo ohladi, a zatim ga isecite i poslužite sa prilozima.

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije