Megan Markl gradi karijeru "dobre domaćice" na društvenim mrežama i često se hvali kako kuva za svoju porodicu, a jedan od recepata je, navodno, posebno omiljen - "pečeno pile za udaju".

Uz ovo jelo je "pala bračna ponuda" i za lepu glumicu Emili Blant, a i za njenu slavnu koleginicu Demi Lovato. Recept imamo, pa nemojte oklevati - priprema je laka, a sledi lep ručak i - verenički prsten. 

Prva verzija je jednostavnija. Pile posolite i pobiberite spolja i iznutra, pa u njega ubacite pola limuna isečenog na kriške i dva-tri čena belog luka. Zavežite noge kuhinjskim koncem, a krila ubacite ispod tela. Stavite piletinu u pleh i premažite kožu sa malo maslinovog ulja.

Zatim, u činiji izmešajte kolutove crnog luka i limun i po isečen na kriške sa uljem, solju i biberom, pa ih rasporedite oko piletine u plehu. Pecite u rerni na 220°C sve dok pile ne postane zlatnožuto. Izvadite piletinu, prebacite je na dasku za sečenje, pokrijte aluminijumskom folijom i ostavite da odmori najmanje 10 minuta.

Dok piletina odmara, ne bacajte ono što je ostalo u plehu - dodajte malo belog vina, pileći bujon i malo brašna pa zgusnite u sos. Kuvajte uz stalno mešanje. Isecite piletinu, servirajte je sa pečenim lukom i limunom iz pleha, prelijte toplim sosom.

piletina u sosu.jpg
Foto: Shutterstock

Za drugu verziju, potrebno vam je još samo malo pavlake za kuvanje i parmezan koje ćete dodati u sos. Ako vam se čini da je celo pile preveliki "zalogaj" za vašeg dragog i vas, redukujte količinu mesa na jedno veće belo meso, a količinu drugih sastojaka prilagodite. Sigurno je da ćete dobiti odlično jelo koje izgleda i miriše kao u najboljim svetskim restoranima, a posle njega, sledi i - prosidba kojoj nećete odoleti. Pročitajte i da li je zaista bolje belo meso od batka i karabatka.

BONUS VIDEO:

00:37
Recept za pileće belo meso sa pikantnim prelivom Izvor: Instagram/appetizing.tv