Sastojci:

3 jaja

šolja mleka

malo praška za pecivo

300 gr brašna

malo soli

vode po potrebi

ulje za prženje

250 ml šlaga

100 gr prah šećera

200 gr jagoda

Priprema: Ukoliko želite da ovu poslasticu spremite u zdravijoj varijanti, možete upotrebiti heljdino brašno.

Za  one koji ne znaju, evo i male zanimljivosti: originalne palačinke nastale su u Francuskoj, a bile su spremljene baš  od heljdinog brašna.

Umutite sastojke za palačinke i ispržite ih (detaljnije uputstvo možete pročitati ovde). U Francuskoj se često dodaje i malo nekog aromatičnog likera, delom zbog mirisa a delom i zato što alkohol pomaže da se razbiju grudvice. Takođe, da bi ove palačinke bile posebne, dodajte još neki miris po želji - vanilin šećer ili rendanu koricu limuna.

Umutite šlag sa prah šećerom. Napunite svaku palačinku i dodajte seckane jagode.

Ukrasite ostatkom jagoda i prah šećerom.

Izvor: Lepa&Srećna