Priprema: Ukoliko želite da ovu poslasticu spremite u zdravijoj varijanti, možete upotrebiti heljdino brašno.
Za one koji ne znaju, evo i male zanimljivosti: originalne palačinke nastale su u Francuskoj, a bile su spremljene baš od heljdinog brašna.
Umutite sastojke za palačinke i ispržite ih (detaljnije uputstvo možete pročitati ovde). U Francuskoj se često dodaje i malo nekog aromatičnog likera, delom zbog mirisa a delom i zato što alkohol pomaže da se razbiju grudvice. Takođe, da bi ove palačinke bile posebne, dodajte još neki miris po želji - vanilin šećer ili rendanu koricu limuna.
Umutite šlag sa prah šećerom. Napunite svaku palačinku i dodajte seckane jagode.
Ukrasite ostatkom jagoda i prah šećerom.
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka