Sastojci:
- 200 g maslaca (sobna temperatura)
- 120 g šećera
- kesica vanilin-šećera
- 4 jajeta
- 200 g brašna
- sok 1-2 limuna
- puna kašičica praška za pecivo
- 100 g čokolade
- kašika kakaa
- rum
Krem:
- 500 g maskarponea
- 2 dl pavlake za šlag
- 70 g šećera
- 250 g jagoda
- sok 1 limuna
I još:
- 250 g jagoda
- 70 g šećera
- kesica crvenog preliva za torte
- ili crvenog želatina
PROČITAJTE JOŠ: Poslastičarska magija sa orasima: carigradska torta
Priprema:
Za testo penasto umutite maslac sa šećerom i vanilin-šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje i brašno s praškom za pecivo. Testo je gusto. Dodajte sok od limuna i rum, po želji. Pola smese stavite kašikom u pleh obložen pek-papirom, a u ostatak smese dodajte otopljenu čokoladu i kakao. Stavite u pleh sa žutom smesom i poravnajte. Pecite oko 20-25 minuta na 170 stepeni. Za krem prvo usitnite jagode sa šećerom i malo limunovog soka kao pire, pa dodajte maskarpone i umućenu slatku pavlaku. Preko mramornog kolača stavite krem, a preko krema preostale jagode sečene na listiće. Prelijte crvenim prelivom ili želatinom.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.