Ana Ivanović je obradovala svoje pratioce novim receptom za božićni keks. Nekad najlepša teniserka sveta danas je mama dvojice dečaka, a celu porodicu ume da obraduje zdravim slatkišima.

Najnoviji recept je podelila i sa svojim pratiocima na Instagramu. Za keks vam je potrebno: 300g banana, 160 ml bademovog mleka, 100 gr tahini mase, 2 kašičice jabukovog sajdera, 110 gr tečnog meda (možete i smanjiti količinu kad su banane baš slatke), 1 kašičica vanila ekstrakta, 240 gr ovsenih pahuljica, 60 gr bademovog brašna, 2 kašičice praška za pecivo i pola kašičice soli.

Izmešati banane sa mlekom i tahinijem, pa dodati sirće, med i vanilu i umutiti ujednačenu masu. Sve ostale sastojke osim pahuljica umešati ručno. Ovsene pahuljice samleti u brašno u blenderu pa dodati u smesu i dobro izmešati.

Sipajte testo u kalupe u obliku jelkica na papir za pečenje premazan puterom. Pecite oko 25 minuta pa ostavite keks da se ohladi i onda pospite šećerom u prahu.

Izvor: Lepa&Srećna