Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "JUTA" Aleksandar Seničić, u svom današnjem gostovanju na televiziji "K1", objasnio je pod kojim uslovima ćemo ove godine letovati.

Kako je naveo, u medijima se našlo mnoštvo lažnih informacija koje su zbunile građane. Da li postoji bezbedno mesto gde bismo moglii da otputujemo bez straha od kovida, Seničić odgovara.

"Do skoro su to bili Sejšli i Maldivi, ali sada imamo jednu zanimljivu situaciju gde su na Sejšlima svi vakcinisani, a na dnevnom nivou imaju po 500 zaraženih", objašnjava i dodaje kakvi su uslovi za putovanje u Grčku.

"Još uvek traje restrikcija vezana za mesto, do 14. maja. Naredna dva dana očekujemo nove informacije. Očekivanja za narednu sezonu jesu da ćemo se ponašati potpuno normalno kao proteklih godina. Nećemo morati da šaljemo SMS poruke, moći ćemo da se krećemo, ali će postojati određeni uslovi na plaži".

Koji nas uslovi čekaju na plaži?

"Na plaži će postojati nekakav red, kao što je to bilo prošle godine u većini zemalja, a to je da ležaljke ne budu onako zbijene i zgusnute, nećemo nositi maske na plažama. Maske će biti obavezne u zatvorenim prostorijama, kao što je situacija i ovde", govori Seničić.

Uslovi pod kojima ćemo moći da putujemo u Grčku su sledeći: isključivo automobilom ili autobusom preko Bugarske, sertifikat o vakcinaciji ili negativan PCR test (trenutni uslovi). U narednom periodu će biti reči i o antigenskom testu, ali i o ulasku u Grčku preko Makedonije.

Kakve nas cene čekaju?

Kada je Grčka u pitanju, sve ostaje isto kao i 2019. godine, isto važi i za Tursku. Sa druge strane Egipat je poskupeo poprilično, Hrvatska takođe, dok je Crna Gora značajno jeftinija.

Izvor: Lepa&Srećna