Tom Kruz je danas jedan od najviše plaćenih glumaca na svetu, a dobio je i brojne nagrade - tri Zlatna globusa i tri Oskara. Posle ogromnih finansijskih uspeha sa filmovima koji su zaradili više od deset milijardi dolara širom sveta, kročio je nedavno ponovo na crveni tepih, kao nosilac glavne uloge, na premijeri filma "Top Gan Maverik".

Tomova pojava je ponovo podstakla pitanja o eventualnim estetskim korekcijama korekcijama kojima se podvrgao. Publika je veoma dobro upamtila njegovo otečeno lice sa jedne utakmice prošle godine, na kojoj ga je kamera uhvatila u publici. "Da li je Kruz konačno prestao s filerima", "Ne deluje više botoks kod Toma Kruza", samo su neki o komentara koji su kružili društvenim mrežama.

Međutim, do tog čuvenog kadra sa utakmice, malo ko se bavio pitanjem o njegovim operacijama. Jedan od mogućih razloga je u tome što su one, kako kažu poznavaoci estetskih zahvata, verovatno među najboljima ikad urađenim u svetu šoubiznisa i filmske umetnosti.

Prve plastične operacije je Tom "odradio", čini se, još na početku karijere. Rane fotografije pokazuju da nije imao izraženu bradu a ni donju vilicu - ključne elemente njegovog, danas muževnog, lica. I kao dečkić je imao prelepe, plave oči, malo dublje usađene, što mu je davalo pomalo tajanstven izgled, ali donji deo lica nije bio u balansu.

Prema fotografijama iz mladih dana, primećuje se upadljiva razlika u odnosu na kasniji izgled - deluje kao da su ugrađeni fileri u bradu i donju vilicu, otprilike pre 1987. godine. Desetak godina kasnije, primećuju se nešto jače jagodice, za koje nije baš sigurno da li su implanti, ali zna se da fileri još nisu bili "u ponudi" estetske hirurgije.

Kozmetičari procenjuju da je sa botoksom počeo već na početku ovog veka. A 2002. godine, u 40. godini, uradio je nešto tada pomalo neobično - počeo je da nosi protezu! Pune dve godine se trudio da ispravi zube koji su bili daleko od savršenih.

Kad je protezu skinuo, nije bilo većih promena osim krunica na zubima, sve do kraja 2009. godine, kad su pažljivi posmatrači primetili da čitavo Tomovo lice izgleda zategnutije i mlađe. Čitave površine obraza su poravnate, kao i linija donje vilice. Jedino što može da dovede do ovako sveobuhvatnog efekta, kažu stručnjaci, je - fejslifting. Sledeće "peglanje bora" je, kao osveženje, došlo 2020. godine, kad je moguće da je urađena i blefaroplastika donjih kapaka. Da li je nešto rađeno na gornjim kapcima? Možda vrlo suptilno, podizanjem obrva, da se ne bi previše promenio njegov misterozni pogled. U jednom periodu, oči su postale blago otvorenije - polje zenice se od tada lepše i bolje vidi.

Zanimljivo je da na vratu Toma Kruza, čini se, nikad ništa nije rađeno. Zašto je to tako, niko nije siguran. Poznato je samo da je oporavak od fejsliftinga vrata dosta dugačak - šest do devet meseci, pa je moguće da za ovakvu plastičnu operaciju nije bilo vremena u njegovoj karijeri. Još jedan podatak koji iznenađuje jeste i da je možda operisao nos, verovatno tek negde 2012. godine, dakle, dosta vremena pošto je postao poznat i priznat. Nos je ostao velik kakav i pristaje njegovom licu, ali je krivina koja je bila posledica nekog davnog preloma - uklonjena ili bar ublažena.

Uz povremeno dodavanje masti za popunjavanje delova na licu, to je okvirni spisak velikih promena za koje estetičari kažu da su ih radili vrhunski "majstori zanata"!

Zavirite u galeriju slika i pogledajte kako se razlikuju portreti Toma Kruza kroz njegovu karijeru - da li i vi primećujete opisane promene?

Profimedia Šta je sve operisao slavni glumac

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna