Danas su plastične operacije sve pristupačnije, a estetski zahvati "bez noža" nude se na skoro svakom koraku i to za male pare. Hijaluroni, silikoni, umeci i implanti postali su glavno oružje lepote i "večne mladosti".

Kad neke zvezde kažu kako su za lep i mladolik izgled "zahvalni majci prirodi", proverite da li se primećuju neke od sledećih promena. Na ušima žena koje su se podvrgle zatezanju lica često su vidljivi tragovi na resicama. Naime, kod nekih operacija, hirurg pomera ušnu školjku i vraća je kad zategne višak kože, pa to ostavlja posledice, obično nalik na grudvice. Takođe, dešava se da čitavo uho bude povučeno na gore ili da zadebljaju ožiljci. Sve ove posledice mogu se ukloniti samo novom operacijom.

Hijaluron za "peglanje" bora se obično prepoznaje kad lekar pretera sa dozama. Tada se dobija izgled "tapaciranog" lica, ali vremenom se višak može apsorbovati prirodnim procesom. Drugačija je situacija sa ubrizgavanjem masti, jer se one mogu odstraniti samo suprotnom intervencijom - liposupcijom. Višak hijalurona u usnama je vrlo lako prepoznatljiv, a efekat podrugljivo nazvan "viršla" usta. Takođe, uvećavanje gornje usne izgleda neprirodno, jer je kod većine ljudi upravo donja uvek deblja.

dzoan rivers
Profimedia 

Intervencije na obrvama, takođe, mogu biti vrlo upadljive. Botoksom se često obavlja mini "lifting" ovog područja, pa se smanjuju bore, ali dobija neprirodan, stalno "začuđen" izgled. Ako se tome doda tetovaža obrva nalik na mini čokoladne bananice, veštački efekat je neizbežan.

Vrat i podbradak često odaju prave godine, pa estetski  hirurzi kažu da je nemoguće održati prirodno oštre linije u ovom području bez hiruškog noža. Zatezanje kože vrata obično se izvodi u sklopu celog fejs liftinga. Ako se on ne izvede dovoljno stručno, pacijent izgleda "pretegnuto", kao da je tek sad "sišao sa motora".

Kad je reč o lažnim grudima, one se najlakše prepoznaju u prvih nekoliko meseci nakon ugradnje implanta. Tada su vrlo visoke i treba vremena da se silikon formira u odgovarajući oblik. Međutim, ako vidite nečije slike sa plaže na kojima grudi štrče ravno uvis, naročito ako je dama prešla pedesetu, budite sigurni da sila gravitacije ne bi tako slabo delovala na prirodne grudi.

Izvor: Lepa&Srećna