PONEDELJAK 8. FEBRUAR

U ovom danu Mesec tranzitira kroz Jarca i pravi trigon sa Uranom iz Bika pa je vrlo povoljno za saradnje u timskim i grupnim udruženjima. Mnoge osobe mogu lepo da se dogovore, da se družite sa vama dragim ljudima. Aktivna su nova mišljenja, razrada tema i novih ideja. Zatim je Merkur  u  konjukciji  sa  Suncem što je dobro da se povežete sa osobama koje vam mogu dati podršku da se istaknete.

Neke ideje se sada mogu ponovo javiti od ranije i kako je Merkur retrogradan mogle bi i da se završe ili pokrenu. Ne preporučuju se nove ideje u pokretanju samo od pre da se završe. Pojedine osobe mogu oformiti grupu ili tim za neke nove projekte.

UTORAK 9. FEBRUAR

Mars  u Biku pravi lep trigon sa Mesecom pa možete imati dosta energije koju možete usmeriti po potrebi gde ste planirali. Akcija je dosta naglašena i dobijate energiju da uradite dosta stvari. Spretnost je naglašena i sve se odvija po planu. Zatim Mesec pravi sekstil sa Neptunom što nam daje dobru intuiciju, osećaj za mnoge situacije i kako da se postavite sa osobama koje vas okružuju. U nastavku Mesec će biti u konjukciji sa Plutonom što daje prilagođavanje i mnoge dublje i jasnije analize mogu biti naglašene. U ovom danu je dosta dobra energija za sve planirano da se realizuje i pokrenu neke druge akcije bez obzira da li su privatne ili lične prirode.

SREDA 10. FEBRUAR

Merkur se kreće retrogradno u Vodoliji i traži oprez  jer pravi kvadrat sa Marsom iz Bika pa se mogu ispoljavati napetosti, nervoza, ishitrenost, nepromišljenost. Reakcije mogu biti nagle i brzoplete pa samim tim i neke greške mogu se dešavati. Moguće su svađe, neslaganja i problemi u saobraćaju usled brzine i nepažnje. Izbegavajte svađe, posebno sa nadređenim osobama. 

Mesec ulazi u Vodoliju što nam daje mogućnost ulaska u saradnje, razne grupe, timski rad, dogovore i komunikacije sa saradnicima. Zatim Mesec će biti u konjukciji sa Saturnom i u kvadratu sa Uranom što opet daje brige, nepromišljenost, svađe pa se danas nikako ne preporučuje da budete brzi da ne razmislite pre odluke možda najbolje da ne donosite odluke. Konjukcija Meseca sa Venerom može vam pomoći da neke stvari koje ste ishitreno i nepromišljeno uradili sada ublaži i na neki način popravi. Pojedine osobe mogu da uđu u vezu dok zauzete mogu da svoju vezu ili brak učvrste lepim zajedničkim trenucima.

ČETVRTAK 11. FEBRUAR

U ovom srećnom Jupiterovom danu pridružuje se Mesec u konjukciji i Merkur pa možete biti optimistični puni novih ideja, motivisani nekim novim projektima i planiranjima. Sa ovim aspektima možete rešavati planirane stvari i sprovoditi neke nove ideje koje mogu da budu na širem i dužem vremenskom periodu. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Marsom pa se rađa nervoza, brzopletost što usled emotivnih prepirki može dovesti i do svađe pa dobro pazite da ne dođe do toga.

U nastavku Venera je u konjukciji sa Jupiterom što je jedan čaroban aspekt pun sreće pa možete pokrenuti šta god da ste zamislili. Vaši odnosi mogu biti harmonični i svrsishodni dok mnoge osobe mogu proširiti svoje sposobnosti i znanje. Sa ovim aspektom sami sa sobom se osećate lepo i srećno. Možete unaprediti mnoge stvari između ostalog i finansije. Vrlo povoljna su svaka pokretanja i ulaganja što bi trebali iskoristiti danas. U večernjim satima je mlad Mesec u Vodoliji pa nam uz ove lepe aspekte daje još lepše mogućnosti i podršku na duži period šta god da pokrenete moše biti plodonosno od investicija, emocija i posla.

PETAK 12. FEBRUAR  

U ovom danu Venere još uvek se oseća lepa konjukcija Jupitera od predhodnog dana pa možemo nastaviti u toj dobroj energiji. Zatim Mesec prelazi u Ribe i nosi sa sobom dobru intuiciju i osećaj kako da se uklopite u ambijent i postavite sa drugim ljudima i situacijama. Iskoristite ovaj dobar osećaj da neke stvari dovedete u red. Moguće su iznenadne ideje jer Mesec pravi sekstil sa Uranom pa i te ideje ako ne možete danas sprovesti u delo zapamtite ili zapišite. Dan je dosta povoljan uz skladne saradnje i pomoći od vaših ukućana, prijatelja, kolega na poslu  pa ga iskoristite maksimalno.

SUBOTA 13. FEBRUAR

 U ovom Saturnovskom danu lakoću komunikacije i lepih dešavanja može nam pružiti konjukcija Merkura i Venere iz Vodolije. Moguće je pokretanje planova i unapređenje komunikacije sa porodicom, voljenom osobom i okruženjem. Možete pokrenuti zajedničke projekte ili se povezati sa nekim timom ili grupnim radom da se lepo uklopite i sve pokrenete. Bez obzira na to što je neradni dan vi možete pokrenuti nešto poslovno i privatno što do sada niste radili.

U svakom slučaju, ova konjukcija donosi mnogo lepe komunikacije, novih pokretanja kako privatnih tako poslovnih i društvenih pa možete imati razne blagodeti i finansijski napredak. Zatim Mesec pravi konjukciju sa Neptunom i sekstil sa Marsom pa možete lepo iskoristiti ovaj dan za fizičku akciju, emotivne susrete i romanse.

NEDELJA 14. FEBRUAR

U ovom danu vladar energije je Sunce koje tranzitira kroz Vodoliju koja spaja prijateljstva i mnoge druge veze. Zatim Mars je u sekstilu sa Neptunom pa možete pokrenuti nešto lepo i kreativno za svoju voljenu osobu jer je dan zaljubljenih pa se budi romantika i neka Neptunovska skrivena ekstra nadljudska mistika. Energija ovog aspekta može biti maštovita, kreativna što možete iskoristiti za neku zabavu, hobi ili svoje privatne stvari.

Zatim Mesec pravi sekstil sa Plutonom što je dobro za duboka istraživanja, prilagođavanje, sentimentalnu maštu pa ako ste u društvu možete prirediti lepe trenutke za sebe i druge. U nastavku Mesec prelazi u Ovna što će dati vatrenije emocije, motivaciju i akciju što možete iskoristiti za fizičku aktivnost. Zatim Merkur pravi konjukciju sa Jupiterom što je dobro za neka ranija planiranja i pokretanja pa ako nije bilo dobro sada može da se ispravi i reorganizuje. Kako je Merkur retrogradan onda možete sve što nije dobro promeniti i dobro razmisliti za naredni period.

Astrolog: Željka Knežević