Godina u kojoj smo rođeni obeležava nas, na neki način, za ceo život, kažu numerolozi. Kad je reč o glavnom elementu koji predstavlja suštinu karaktera neke osobe, gleda se poslednja cifra u godini. Ukupno postoji pet elemenata: Metal, Voda, Drvo, Vatra i Zemlja.

Element 1: Metal (0-1)

Osobe koje su rođene u elementu Metala imaju izrazitu snagu karaktera i vrlo su otporne na životne izazove. Neobično su dosledni, u stanju su da sve urade kako bi ostvarili svoje ciljeve. Ambicija ih vodi daleko - stalno žele luksuz, moć, novac, a to je delom dobro jer zbog toga mogu mnogo da rade, ali delom i loše jer ih nekad predaleko odvede. Nekad su spremni na sve. Sa druge strane, vrlo su netolerantni - drugima ne opraštaju ništa. Treba da budu malo mekši, popustljivji i prema sebi i prema drugima.

Element 2: Voda (2-3)

Ako ste rođeni u elementu Vode, imate nežno srce i vrlo ste osetljivi. Krasi vas bujna mašta i zato ćete imati velikog uspeha u kreativnim poslovima, umetnosti, mističnim i duhovnim sferama. Snažan instinkt vas vodi kroz život, ali ponekad može i da vas skrene na krivi put. Nemojte do kraja verovati samo sebi, baš pod svim okolnostima. Kad vas uhvate slabosti, verujte više dobrim prijateljima ili bliskim članovima porodice i prihvatite njihova upozorenja.

Element 3: Drvo (4-5)

Element Drveta čini rođene u ovom elemetnu snažnim, samouverenim, posebno vrednim. Velikodušni ste, spremni da drugima date sve, gajite velike snove. Ipak, bolje bi bilo da ponekad svoja maštanja prilagodite realnosti. Treba da se postavite praktičnije, da se podsetite šta čini običan, svakodnevni život i ako u to uložite taj svoj veliki trud, uspeh neće izostati. 

Element 4: Vatra (6-7)

Avantura, putovanja, želja za nepoznatim, potreba da se stalno upoznaju novi ljudi - to su motivi koji rođene u znaku Vatre gone da stalno traže nešto novo. Ali brzina je ono što ih može navesti da prebrzo napuste vredne ljude i stvari. Potrebno je da se više posvetite i pokažete strpljenje. Tako ćete otkriti da i ono što viđate svakog dana krije u sebi stalne novine. 

Element 4: Zemlja  (8-9)

Rođeni u elementu Zemlje su posebno praktični, strpljivi i istrajni - njima nije teško da ulažu isti trud u iste poslove iz dana u dan. Međutim, ova statičnost ih može učiniti prilično konzervativnim. Zato je dobro da se okruže vedrim osobama, spremnim na zabavu i tokom posla, kao i kreativcima koji će im pomoći da svoj život stalno pokreću novim motivima.

Izvor: Lepa&Srećna