Uticaj Meseca na naš izgled nije teško objasniti: Zemljin satelit je vladajući u znaku Raka, pa samim tim odgovoran za kuhinju i proces varenja. Dakle, svoju težinu možemo da kontrolišemo samo preko Meseca! 

Preko položaja Meseca i njegovog uticaja na naš znak rođenja možemo da odredimo i koji su nam najpovoljniji, a koji izrazito nepovoljni dani ukoliko rešimo da se pozabavimo svojom težinom.

Ako je Mesec loše postavljen u natalnom horoskopu, radi se o osobi koja ima neke probleme s varenjem i metabolizmom. Pored „usporenog” Meseca, koji se ogleda u usporenom metabolizmu što dovodi do viška kilograma, isto tako možemo imati problem sa „ubrzanim” Mesecom koji ubrzava metabolizam. Reći ćete, kakav je to problem ako neko može da jede do mile volje i ne ugoji se? Može, jer se u tom slučaju vrlo često radi o preteranoj mršavosti.

Mesec se u odnosu na naš organizam ponaša kao sunđer jer upija suvišnu vodu, što se i te kako odražava na naš izgled. Znači, bilo bi dobro da pogledamo položaj Meseca kada želimo da se pozabavimo svojom figurom da bismo pospešili njegove pozitivne strane i – lakše postali vitki!

Na sledećoj stani pročitajte koje je najbolje vreme za početak dijete.

PageBreak

Koje je najbolje vreme za početak dijete?

Iskustvo je pokazalo da su dobri 5, 11, 16. i 27. lunarni dan. Ali to ne važi za sve znakove – tako, na primer, 5. i 11. lunarni dan odgovaraju Ovnu, Biku, Blizancima, Raku, Lavu i Devici, znakovima južne polusfere zodijačkog kruga, koji više reaguju na Mesec što raste.

Uvek treba prvo da proverite koji je prvi lunarni dan tog meseca! To je, inače, dan mladog Meseca a kada on pada u kom mesecu 2020. godine, možete lako proveriti u našem kalendaru - MESEČEV KALENDAR ZA 2020. GODINU možete naći OVDE.

Za Vagu, Škorpiju, Strelca, Jarca, Vodoliju i Ribe najbolji su 16. i 27. lunarni dan, jer se nalaze na gornjoj polusferi zodijačkog kruga, koja je mnogo osetljivija na Mesec u padu. Objasnićemo malo detaljnije princip po kome sve to funkcioniše: 5. lunarni dan simbolizuje cilj kome stremimo i samim tim idealan je za Ovna i Lava, koji su isti takvi, dok 11. dan odgovara Biku i Devici.

Kada je reč o Blizancima i Raku, njima preostaje da sami izaberu jedan od ova dva dana. Dijeta za znakove gornje polusfere, npr. 16. dan (usklađivanje duha i tela) preporučuje se Vagi, Strelcu i Ribama, koji su u stanju da to i ostvare. Skrivena znanja obeležavaju 27. lunarni dan, najbolji za Škorpiju, Jarca i Vodoliju – ljubitelje mistike.

Na sledećoj strani pročitajte koji su nepovoljni lunarni dani za početak dijete.

PageBreak

Nepovoljni dani za početak dijete

U posebno nepovoljne dane za početak dijete ubrajaju se 9, 15, 23. i 27. lunarni dan.

Za dan iluzija i obmana smatra se 9. lunarni dan i velika je verovatnoća da tada napravite pogrešan izbor dijete, pa se ugojite umesto da oslabite.

Najgore bi prošli promenljivi znakovi: Blizanci, Devica, Strelac i Ribe.

Dan svakojakih iskušenja, u tom smislu i gastronomskih, jeste 15. lunarni dan.

Verovatnoća da ćete istrajati veoma je mala, a za fiksne znakove: Bika, Lava, Škorpiju i Vodoliju skoro nikakva.

Dan strasti zbog koje sve drugo odlazi u drugi plan, pa tako i važna stvar poput dijete, oličen je u 23. lunarnom danu, što posebno teško pada kardinalnim znakovima: Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu, koji će prvi pokleknuti.

Posebnu pažnju svi znakovi treba da obrate na 29. lunarni dan!

Sva ograničenja veoma su teška tog dana jer čovek jednostavno ne može da izdrži. Pogledajte oko sebe – tada je i „fitilj” kratak! Zaštitite se tako što ćete tog dana jesti kiselo-mlečne proizvode ili samo hranu bele boje (koja vam je propisana).

Kada ne treba započeti dijetu:

-9. lunarnog dana: Blizanci, Devica, Strelac i Riba

-15. lunarnog dana: Bik, Lav, Škorpija i Vodolija

-23. lunarnog dana: Ovan, Rak, Vaga i Jarac

-29. lunarnog dana: nijedan horoskopski znak, bez izuzetka!

Tekst: Marija Jakob