Horoskop za ovu nedelju obeležila je Velika konjukcija Jupitera i Saturna na nultom stepenu Vodolije. Njihovim velikim prelaskom u vazdušni element u velikoj meri će menjati naš odnos prema čistoj energiji.

Velike promene možemo očekivati u oblasti finansija, tehnologije, odnosima, zdravstva… Teško je izdvojiti oblast koja neće iskusiti korenite promene. Međuljudski odnosi će se u narednim godinama uspostavljati na drugačijim, zdravijim osnovama. Formalni oblik tradicionalne bračne zajednice će gubiti na važnosti, a sve više će se upražnjavati neformalna partnerstva. Na polju tehnologija možemo da očekujemo veliki i ubrzani napredak. Uskoro će nam veštačka inteligencija služiti kao što nam danas služi računar ili mobilni telefon.

Na svim poljima nauke možemo da očekujemo nova, originalna otkrića. Ipak u početku možemo očekivati dosta otpora i straha pri uvođenju novih navika, standarda i principa. Neće svi moći lagano to da prihvate. Ipak ta energija promena u koju ulazimo nema namere da se zaustavi.

Vikend je potpuno u duhu proslava i opuštanja.

PETAK 25. 12.

Petak je interesantan i možda za nekoga uzbudljiv. Nekome će možda ovaj Mesec u Biku biti malo naporan, jer će formirati konjunkciju sa Uranom. Istog dana i Merkur iz znaka Jarca će napraviti trigon ka Uranu i Mesecu.

Dosta Urana u jednom danu može doneti malo više nervoze. Stres u kući može nastati i zbog sveopšte situacije u svetu sa koronom. Mnogobrojne porodice ostaće razdvojene za vreme božićnih i novogodišnjih praznika. To je svakako veliki stres koji moramo da prihvatimo.

SUBOTA 26. 12.

Mesec će u subotu napraviti sekstil sa Neptunom i trigon sa Plutonom. U subotu će preći u znak Blizanaca i imaće trigon sa Saturnom i Jupiterom.

Bićemo raspoloženi za druženje i priču. Bez obzira što ne možemo nekoga da vidimo uživo, tehnologija nam omogućava da se virtuelno družimo. To je velika vrednost našeg doba koja će se unapređivati u narednim godinama.  Na tome treba da smo zahvalni upravo Uranu i znaku Vodolija.

NEDELJA 27.12.

Mesec je u Blizancima pa komunikacija je mnogo lakša za planiranje, razmišljanja, pregovore, dogovore i neke nove planove. Optimizam je naglašen i projekti na dugoročnom periodu. Mlađi su već u predprazničnoj euforiju pa i ova nedelja je dosta lepa i pozitivna.

Prilagodjenjo sa: Profesionalna astrologija / Snežana Knežević