PONEDELJAK 21. DECEMBAR

Već posle ponoći Merkur ulazi u Jarca što nam može donositi ozbiljnost razmišljanja, fokusiranja na bitne stvari, planiranje budućnosti ili nekih stvari na dugoročne periode. Sve činjenice se sada sagledavaju razumom pa samim tim vi razmišljate kako da radite u svakodnevnim poslovima i obavezama.

Odluke se donose pažljivo uz dosta promišljanja i odmeravanja. Sa Merkurom u Jarcu sada sigurno i pouzdano možete donositi odluke i dogovarati se na duži i sigurniji neki period. Kako je ponedeljak dan Meseca a on pravi konjukciju sa Neptunom u Ribama pa imate odličnu intuiciju koju možete iskoristiti za pokretanje neke planove i projekte za duži vremenski period.

Danas Sunce ulazi u Jarca koje nosi sa sobom ozbiljnost, zrelije razmišljanje, planiranje, poštovanje pravilja, autoriteta i dosta istrajnog i teškog rada. Zatim Mesec ima sekstil sa Plutonom pa možete sve planirano da uradite i neke stvari rešite lako i jednostavno.

U nastavku vrlo bitan aspekt koji može da obeleži budućnost na više godina jeste konjukcija Jupitera i Saturna u Vodoliji koji na ličnom planu daje drugačije prihvatanje stvari i pogleda na život i neke sudbinske događaje što mnogo zavisi od vašeg ličnog horoskopa.

Ova konjukcija najviše se odnosi na ekonomiju i nove oblike plaćanja, kripto valute i sve manje plaćanje papirnim novcem. U promet stupaju sve više električna vozila i još mnoge inovacije iz simbolike Vodolije, Saturna i Jupitera. I, na kraju dana, Mesec ulazi u Ovna, što je opet novi početak i uklapa se sa početkom zime.

UTORAK 22. DECEMBAR

Ovim danom vlada energija Marsa koji tranzitira kroz Ovna praveći kvadrat sa Plutonom iz Jarca što nije najbolji aspekt koji daje problem sa izražavanjem. Moguća je i agresivnost zbog egzistencijalne krize.

Zatim Mesec pravi sekstil sa Saturnom i Jupiterom što nam može dati nastavak rada ili razrade plana od ponedeljka . U opciji su poslovi koji su veliki i na dugoročne periode za koje je potrebno dosta ulaganja truda, strpljenja, istrajnosti i finansija. U nastavku Mesec pravi kvadrat sa Suncem i Merkurom iz Jarca pa treba dobro isplanirati jer se brkaju misli i osećanja pa da ne dođe do greške i razlaza u osećanjima i mišljenju. Potrebno je ubrzati stvari i posao i doneti ispravnu odluku.

Lep trigon Meseca i Venere na kraju dana vam može ulepšati i pomoći da uskladite odnose sa ljubavnim partnerom i drugim osobama, prijateljima i porodicom. Mnoge osobe već kreću u glavi da se polako praznično opuštaju sa svojom porodicom.

SREDA 23. DECEMBAR

Energije dana su pod vladavinom Merkura koji tranzitira kroz Jarca noseći sa sobom jednu ozbiljnost, razumevanje i odmeravanje. Nastavlja se kvadrat Marsa sa Plutonom što pojedinim osobama može doneti napetost, nervozu,  užurbanost, tenziju i presiju da nešto uradite ili da postoje blokade na putu do uspeha.

Svakako da se treba izboriti sa tom energijom jer imamo još i Mesec koji je u kvadratu sa Plutonom i konjukciji sa Marsom što daje veliku nestrpljivost, napetost pa su moguće svađe u odnosima,  izbegavajte sve vrste sukoba i čuvajte se od raznih povreda.

Svakako da ne treba pod ovom tenzijom raskidati poslovne, prijateljske, ljubavne odnose već se strpite i razmislite dobro kako bi mogli razrešiti nesuglasice i smiriti situaciju.

ČETVRTAK 24. DECEMBAR

Ovo je povoljan dan sa vibracijama Jupitera koji je u Vodoliji i smišlja neku inovaciju dok se smiruju stvari od predhodnog dana ulaskom Meseca u Bika što donosi umirenje emocija i da razumnije sagledate neke stvari i razmislite na miru o svemu. Zatim Mesec će biti u kvadratu sa Saturnom i Jupiterom pa se ponovo javljaju neke prepreke i brige od predhodnih situacija pa ih morate rešavati.

U nastavku mogu se dešavati razni nedostaci od optimizma do materijalnih sredstava da bi se problemi razrešili. Čini vam se da vam ništa ne polazi za rukom dok na kraju dana Mesec i Sunce budu u harmoniji vi sve prevazilazite i izdižete se iznad svega. Imate snage želje i volje da se istaknete i sve uradite šta ste planirali a što vam nije išlo za rukom.

PETAK 25. DECEMBAR

Vibracije pozitivne Venere iz Strelca danas vladaju energijom ovog dana. Mesec je u trigonu sa Merkurom pa možete imati odličnu harmoniju misli i osećanja pa vam sve može ići glatko u dogovorima, komunikaciji i odnosima sa drugima. Kako će Mesec biti u konjukciji sa Uranom onda možete imati odlične i originalne ideje neka udruženja u timove i grupe su naglašene.

Merkur u trigonu sa Uranom je fenomenalan aspekt pa nešto što može da se ispuni i ostvari sada to i uradite, posebno ako ranije niste mogli sada su neke inovacije u pitanju pa možete sprovesti u delo. Svakako da se odnosi na planove, druženja, komunikaciju i odnose od ranije koji nisu mogli da se realizuju i uspostave sada sa ovim aspektom mogu. Danas se lako možete rešiti i loših misli, strahova i trauma da bi krenuli u novo sutra puno bolje i sigurnije u sebe.

SUBOTA 26. DECEMBAR

Energije dana su pod vladavinom Saturna koji je u Vodoliji koji se koncentriše da kroz demokratiju uspostavi pravičnost u inovaciji. Mesec iz Bika pravi sekstil sa Neptunom u Ribama što daje dobar osećaj, intuiciju, maštu, kreativnost i romantiku i lepe emocije. Zatim Mesec pravi trigon sa plutonom što nosi duboku emociju ali i sposobnost da se kontroliše. Strast je vrlo naglašena, želja da se druži sa drugima. Pojedini umetnici danas mogu imati neki novi početak lep i napredan. Svi koji su ulagali mnogo truda i muke dansa im se život može osmehnuti i nagraditi za sve propaćeno i uloženi trud. Ovaj dan je prava sreća za pojedine osobe za par sati im može preokrenuti život na lepše i bolje. Uživajte sa vašom porodicom, prijateljima, bliskim ljudima.

NEDELJA 27. DECEMBAR

Dan je pod vladavinom Sunca koje tranzitira kroz Jarca dajući nam energiju ozbiljnost, oprez, ambicioznost i dužnosti u životu koji izgleda težak a ipak vi pobeđujete na kraju. Mesec je u Blizancima pa komunikacija je mnogo lakša za planiranje, razmišljanja, pregovore, dogovore i neke nove planove.

 Mesec je u lepom aspektu sa Saturnom i Jupiterom pa možete sve lepo iskomunicirati, družiti se, rešavati neke svoje privatne stvari. Optimizam je naglašen i projekti na dugoročnom periodu,  imate i dajete podršku u porodici, sa emotivnim partnerom, prijateljima i humanim akcijama. Lepo druženje sa decom ako ih imate ili u krugu porodice. Mlađi su već u predprazničnoj euforiju pa i ova nedelja je dosta lepa i pozitivna . Mnogi koji su bili u nekom vidu letargije sada se bude i pokreću.

Astrolog: Željka Knežević