PONEDELJAK 30. NOVEMBAR

Meseca je u Blizancima u opoziciji sa Suncem iz Strelca što znači pun Mesec i pomračenje koje se dešava na 8 stepenu koje pripada Škorpionu. Kako je Merkur vladar Blizanaca u Škorpionu i pravi lep sekstil sa Jupiterom, Plutonom i Saturnom, onda možemo imati lepe prilike da se uskladimo,  prilagodimo i iz dubine uskladimo misli i osećanja.  Sada je vreme da se potrudite da popravite i uskladite komunmikaciju sa drugima kao i da sebe dovedete u sklad misli i osećanja. Vrlo je povoljno da isplanirate i pokrenete neke dugoročne ciljeve i projekte jer aspekti pokazuju da sve ide dobro i da možete sve sprovesti u dela baš onako kako ste zamislili.

UTORAK  1. DECEMBAR

Vladar dana je Mars i kako je on u Ovnu bio u stacionarnom hodu, sada ubrzava i više nema strpljenja da sputava energiju i svoj borbeni duh. Početak dana se pokrećete puni elana, energije ka cilju ali na putu ostvarenja mogu se dešavati nedefinisani i konfuzni problemi ili ste umorni pa ne možete sve ispratiti kako treba. Možda bi bilo bolje da se malo odmorite i napunite baterije i pojačate koncentraciju pa onda iz te energije da krenete do cilja. Ne donosite neke važne odluke u toku dana i ne započinjite ništa novo. Merkur danas menja znak i ulazi u Strelca gde je on slabiji pa sve što se odnosi na komunikaciju, kraća putovanja,  trgovinu i još druge merkurovske osobine. Zato sada treba da budete dosta koncentrisani i paziti šta se i kako dogovara i priča.

SREDA 2. DECEMBAR

Danas vlada merkurovska energija dana pa se prema njoj treba i ravnati posebno što je Merkur u Strelcu u izgonu što znači da je slab, rasejan i brzoplet - što na umu to na drumu. Mesec je u svom sedištu u Raku pa se preporučuje da se priklonite porodici,  domu i svemu što je emotivno povezano sa vama. Sada su emocije dosta promenjive i osetljive pa treba paziti da nekog ne povredite dok traju vaša emotivna previranja. Kako će biti i Uran pozitivno aspektovan onda vaše iznenadne ideje,  planovi i projekti mogu biti prihvaćeni od timskog rada,  odnosa,  u grupama,  sa prijateljima i svim drugim odnosima. Mnogi skladni odnosi bi trebali da donesu lepe dogovore i projekte kada su poslovi u pitanju.

ČETVRTAK 3. DECEMBAR

Vladar dana je Jupiter koji nam donosi optimizam,  sreću, nove filozofske poglede na život. Lep aspekt Meseca i Venere nam donosi prelepe emotivne kontakte,  odnose u svim pogledima. Mnoge osobe danas mogu imati dobar osećaj kako da se povežu sa drugim ljudima i kako da ostvare odnos - malo bolji i prisniji. Sve emotivne,  poslovne i privatne odnose sada možete da harmonizujete i dovedete u lep sklad. Sa druge strane, pojedine osobe mogu biti užurbane,  ishitrene pa se treba paziti od povreda,  opekotina i emotivnih ispada i povređivanja. Kod pojedinih osoba mogu se dešavati i svađe ili napetost u odnosima. Pojedine osobe mogu imati odličnu intuiciju i da znaju kako da usmere svoje emocije i kreativnost u određenim situacijama.

PETAK 4. DECEMBAR

Ovim danom vlada Venera i dok je ona u Škorpionu istražuje strast,  pomalo zavidi,  ljubomoriše i priznaje sve ili ništa u ljubavi jer je drugo ne interesuje. Danas može biti malo teži dan jer mesec iz Raka pravi opoziciju sa planetama u Jarcu Plutonom, Jupiterom i Saturnom. Bitno je da patite kada su novčane transakcije u pitanju,  zatim u raznim odnosima,  u sklapanju nekih poslova na duži vremenski rok. Mogu se dešavati neke porodične konfliktne situacije posebno sa autoritetima i starijim osobama. Izbegavati sumnjive osobe i neke veze na daljinu koje nisu proverene jer mogu biti sumnjivog morala. Ovi aspekti najviše deluju na kontakte vezane za posao i okolinu i u porodičnim odnosima. U popodnevnim satima, Mesec prelazi u Lava pa možete malo odahnuti jer će on praviti lep aspekt sa Merkurom pa sve neke emotivne i misaone energije možete uskladiti. Sada možete ublažiti i prevazići neke teže situacije koje su bile pre podne.

SUBOTA 5. DECEMBAR

Saturn je vladar ovog dana koji je krenuo da polako odbrojava dane da krene iz svoje kuće i vine se u Vodolijske visine. U toku dana treba paziti kada su odluke u pitanju a posebno one nepromišljene,  ishitrene za neke kupovine,  ulaganja,  poslovne dogovore. Potrebna je pažnja i sa prijateljima,  ukućanima u timskom ili grupnom radu da ne uradite nešto neočekivano ili vama neko može to prirediti. Izražena je nervoza,  napetost pa čak da se rade stvari ishitreni ili iz inata. U popodnevnim satima su dosta lepi aspekti koji će dati pojedinim osobama priliku da dođu do izražaja i nekog položaja. zatim ima aspekt koji može nekome doneti neko emotivno nezadovoljstvo u odnosima ili sa porodicom,  voljenom osobom pa može doći do distanciranosti. U večernjim satima, mnoge osobe mogu imati priliku da se emotivno zbliže ili da prodube svoje strasti. Vatreni trigon Meseca i Marsa pokreće strast.

NEDELJA 6. DECEMBAR

vladavina Sunca nam daje energiju Strelca i njegovih optimističkih i srećnih pogleda na život. Prelep aspekt Venere i Neptuna koji je viša oktava ljubavi sada nam može ulepšati ovaj dan. Jaka inspiracija i kreativnost za sve umetnost, slikarstvo, glumu, muziku i druge lepe stvari. Kada su emotivni odnosi u pitanju onda je ovaj aspekt idealan da tačno znate šta vaš partner voli i kako da mu udovoljite. Mnoge osobe se mogu zaljubiti na prvi pogled dok pojedine ponovo u svog partnera. Sa ovim aspektom se bude najdublje strasti pa budite spremni da uživate u ljubavi. Idealan je dan za bilo kakva druženja,  umetnost,  partnerske odnose i ljubav. U večernjim satima Mesec ulazi u Devicu pa kreću razmišljanja o detaljima,  popravkama i da se emocije stave u realnost i razum ukoliko je to moguće.

Astrolog: Željka Knežević