OVAN

Ako ste u vezi:

Skladni aspekti Venere koja vlada vašim poljem ljubavi sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom u prvoj polovini decembra doneće vam više intimnih i romantičnih trenutaka sa voljenom osobom. Pružiće vam se mogućnosti da budete aktivniji i uspešniji u ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Jedno drugom ćete pružati pažnju, podršku i iskrena, duboka osećanja. Venera će u drugoj polovini decembra ući u znak Strelca i otvoriće vam mogućnost da odete sa vašim partnerom na zajedničko putovanje u inostranstvo gde biste mogli provesti prijatne zajedničke trenutke, zabaviti se i dobro se odmoriti. Moći ćete da se potpuno posvetite jedno drugom. Kada ste za to raspoloženi družićete se sa zajedničkim prijateljima.

Ako ste slobodni:

Iskoristite decembar za upoznavanje novih ljudi jer će se od novih poznanika izdvojiti nekolicina koji će biti ozbiljni kandidati za buduću emotivnu vezu. Najviše će vas privući osoba koju ćete upoznati kroz zajedničke aktivnosti u nekom vidu društvenog angažovanja. Kako ćete želeti da imate stabilnu i ozbiljnu vezu, odmah ćete primetiti ko je prijemčiv za to, a ko je u vašoj blizini samo radi avanture. U trećoj dekadi decembra započećete novu emotivnu vezu i bićete srećni. Stariji Ovnovi će se početi češće privatno viđati sa osobom koju su upoznali nedavno kroz poslovne aktivnosti jer će oboje otkriti kako imaju vrlo slična interesovanja. Pojaviće se emocije ali i strasti. Ući ćete u intimne odnose i emotivnu vezu.

BIK

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini decembra prolaziti kroz vaše polje ljubavi i praviće trigon sa Neptunom i sekstil sa Plutonom i Jupiterom. Očekuju vas prijatni i romantični trenuci sa voljenom osobom. Unećete više zabave u vašu vezu, družićete se sa zajedničkim prijateljima i otputovaćete na kraći odmor u mesto koje oboje želite da posetite. Prijaće vam opuštanje. Druga polovina decembra će vam doneti mogućnost da isplanirate nove zajedničke ciljeve i da se angažujete zajedničkim snagama oko njihovog ostvarenja. To će uneti nove trenutke u vašu vezu koji će vas zbližiti i doneti vam više međusobnih podsticaja, podrške i zadovoljstva. U trećoj dekadi meseca moguć je sukob sa partnerom zbog tajne koja će biti otkrivena.

Ako ste slobodni:

Iskoristite pogodnosti koje će vam se pružiti da uđete u novu emotivnu vezu. Osoba koja je često u vašoj blizini i koja vam daje otvorene i jasne signale sa joj se dopadate pokušaće da vas osvoji, što će vam prijati ali ipak nećete odmah da poklonite naklonost i poverenje. U početku ćete se dogovoriti za sastanak ili izlazak kako biste se bolje upoznali. Već na prvom izlasku ćete biti oduševljeni i do treće dekade decembra ćete ući u skladnu vezu koja bi mogla da potraje. Stariji Bikovi će se zaljubiti na početku meseca u osobu koju će upoznati preko zajedničkog prijatelja. Simpatije će biti obostrane. Započećete da se viđate, pojaviće se strasti i jake emocije. Sredinom meseca ćete shvatiti da ste srodne duše.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe zahvaljujući pozitivnim aspektima Venere u prvoj polovini decembra. Vaš partner će uživati u pažnji i nežnosti koju ćete pružati, a imaćete dovoljno vremena za intimne trenutke i razmenu iskrenih i dubokih osećanja. Bićete složni u nastojanju da ostvarite zajedničke ciljeve. Izbegavajte neiskrenost, tajne i nepoverenje. Venera će 15. Decembra ući u znak Strelca i vaše polje ljubavi, što će vam doneti više optimizma, radosti i zabave u odnosima sa voljenom osobom. Ulazak Jupitera u znak Vodolije 19. decembra i konjunkcija koju će praviti sa Saturnom u trećoj dekadi meseca doneće vam mogućnost za odlazak na zajedničko putovanje. Vaša veza će biti stabilna i skladna.

Ako ste slobodni:

Decembar vam donosi izuzetno povoljne šanse da upoznate osobu koja bi vam bila odgovarajući partner za emotivnu vezu. Obratite pažnju na osobu koju viđate u grupama ili udruženjima gde se sastajete u svrhu zajedničkih aktivnosti i interesovanja. Neko će vam prići i direktno pokazati da želi da vas bolje upozna. Kako će vam dopasti nastup ali izgled te osobe, bićete otvoreni na bliže upoznavanje. U drugoj polovini decembra ćete ući u skladnu i dugu vezu. Bićete srećni. Stariji Blizanci će početi da se viđaju privatno sa osobom koju će upoznati kroz poslovne aktivnosti. Otkrićete da imate mnogo zajedničkih interesovanja. Ubrzo ćete ući u intimne odnose, a do kraja meseca ćete započeti emotivnu vezu.

RAK

Ako ste u vezi:

Venera će u prvoj polovini decembra praviti povoljne aspekte sa Neptunom, Plutonom i Jupiterom. Bićete u mogućnosti da odete na zajedničko putovanje sa partnerom gde ćete se moći opustiti i uživati u lepim, romantičnim i intimnim momentima. Sredinom meseca Venera pravi trigon sa Saturnom i donosi vam dugo željenu stabilnost i sklad u vezi. Druga polovina decembra biće promenljiva i donosi vam mogućnost za unošenje nečeg novog što bi imalo za cilj da poboljša vaš odnos sa voljenom osobom kako biste izbegli monotoniju. Saturn koji vlada vašim poljem ljubavi ulazi u Vodoliju, a Sunce ulazi Jarca i u vaše polje ljubavi. Uspećete da prevaziđete ono što vam je u prošlosti pravilo teškoće.

Ako ste slobodni:

Venera će do sredine decembra prolaziti kroz Škorpiona gde je slaba ali će i pored toga praviti povoljne aspekte sa planetama u vašem polju ljubavi i doneće vam mogućnost ulaska u avanturu sa osobom sa kojom ćete slagati uglavnom intimno, ali će vam to sasvim odgovarati i nećete očekivati nešto više od toga. Konjunkcija Jupitera sa Saturnom u trećoj dekadi decembra doneće vam nova iskustva u ljubavi. Upoznaćete osobu koja će vam odgovarati kao emotivni partner. Nešto stariji Rakovi će u drugoj polovini decembra upoznati osobu sa kojom će pronaći mnogo zajedničkih interesovanja. Vrlo brzo ćete shvatiti da jedno drugom odgovarate kao emotivni partneri i ući ćete u skladnu vezu koja može da potraje.

LAV

Ako ste u vezi:

Prva polovina decembra biće puna zajedničkih aktivnosti u kojima ćete vaš partner i vi uživati. Imaćete više vremena za zabavu i pokazivaćete više inicijative za izlaske udvoje. Potrudićete se i oko ostvarivanja zajedničkih planova i ciljeva, oko čega ćete biti potpuno usaglašeni. Jedno drugom ćete pružati podsticaje i podršku gde god se to pokaže potrebno. Konjunkcija Jupitera i Saturna u drugoj polovini decembra odigraće se na početku znaka Vodolije i vašeg polja ljubavi. Osećaćete potrebu da na drugačiji način pristupate voljenoj osobi i imaćete bolji osećaj za potrebe i želje vašeg partnera. Vaša veza će tako dobiti na kvalitetu, učvrstićete međusobno poverenje, a uvećaće vam se i zajedničke finansije.

Ako ste slobodni:

Decembar vam otvara velike šanse da upoznate osobu sa kojom biste mogli da ostvarite skladnu emotivnu vezu kojom ćete biti zadovoljni u potpunosti. To od vas zahteva da budete aktivni, da često izlazite ili bar da budete u stalnom kontaktu sa prijateljima i poznanicima. Srodnu dušu ćete upoznati na javnom mestu i to će biti ljubav na prvi pogled. Odmah ćete početi da se viđate i dugo vremena provodite zajedno. Pojaviće se emocije i ubrzo ćete ući u vezu. Nešto stariji Lavovi će privlačiti pažnju svojim šarmom, izgledom i nastupom. Pojaviće se veći broj zainteresovanih za vezu sa vama. Osoba koju ćete upoznati u drugoj polovini meseca preko prijatelja pokazaće se kao pravi izbor.

DEVICA

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Neptunom u prvoj dekadi decembra doneće vam intuitivno razumevanje sa partnerom. Osećaćete šta je vašem partneru potrebno i neće vam biti potrebne reči da biste jedno drugome pružili nežnost i podršku. Nejasnoće mogu iskrsnuti u vezi raspodele porodičnih obaveza. Sekstil Venere sa Jupiterom će vam doneti više zabave i zadovoljstva. Druga polovina decembra donosi vam više druženja sa zajedničkim prijateljima. Bićete spremni da voljenoj osobi ispunite želju ili nešto što ste ranije obećali, kao i da priredite iznenađenje koje će vašeg partnera obradovati. U trećoj dekadi decembra bićete u prilici da odete na zajedničko putovanje koje ste više puta odlagali. Pripazite na troškove putovanja.

Ako ste slobodni:

Početak decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koja će vas osvojiti svojim šarmom, izgledom i ličnim kvalitetima. Zaljubićete se i počećete češće da se viđate i izlazite. Imaćete velika očekivanja i deo onoga što očekujete će vam se ispuniti. Nemojte da žurite i da idealizujete vašu novu simpatiju jer će biti potrebno više vremena da se dobro upoznate. U drugoj polovini decembra ćete započeti emotivnu vezu koja će vam doneti nova iskustva ali i nove izazove u ljubavi. Nešto starije Device će upoznati osobu sa kojom će u početku održavati česte kontakte, a u drugoj polovini decembra će početi da se viđaju. U početku ćete biti nesigurni ali će druga osoba biti emotivno otvorena i odnos će ići u dobrom pravcu.

VAGA

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Neptunom u prvoj dekadi decembra doneće vam intuitivno razumevanje sa partnerom. Osećaćete šta je vašem partneru potrebno i neće vam biti potrebne reči da biste jedno drugome pružili nežnost i podršku. Nejasnoće mogu iskrsnuti u vezi raspodele porodičnih obaveza. Sekstil Venere sa Jupiterom će vam doneti više zabave i zadovoljstva. Druga polovina decembra donosi vam više druženja sa zajedničkim prijateljima. Bićete spremni da voljenoj osobi ispunite želju ili nešto što ste ranije obećali, kao i da priredite iznenađenje koje će vašeg partnera obradovati. U trećoj dekadi decembra bićete u prilici da odete na zajedničko putovanje koje ste više puta odlagali. Pripazite na troškove putovanja.

Ako ste slobodni:

Početak decembra doneće vam poznanstvo sa osobom koja će vas osvojiti svojim šarmom, izgledom i ličnim kvalitetima. Zaljubićete se i počećete češće da se viđate i izlazite. Imaćete velika očekivanja i deo onoga što očekujete će vam se ispuniti. Nemojte da žurite i da idealizujete vašu novu simpatiju jer će biti potrebno više vremena da se dobro upoznate. U drugoj polovini decembra ćete započeti emotivnu vezu koja će vam doneti nova iskustva ali i nove izazove u ljubavi. Nešto starije Device će upoznati osobu sa kojom će u početku održavati česte kontakte, a u drugoj polovini decembra će početi da se viđaju. U početku ćete biti nesigurni ali će druga osoba biti emotivno otvorena i odnos će ići u dobrom pravcu.

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Trigon Venere sa Neptunom u prvoj polovini decembra doneće vam romantične zajedničke trenutke uz voljenu osobu. Bićete raspoloženi za zabavu i predložićete svom partneru nešto novo što će vam ispuniti zajedničko vreme. Mogli biste da iskoristite jedan vikend da odete na kraće putovanje koje bi vam prijalo i gde biste se jedno drugom potpuno posvetili. Druga polovina decembra donosi vam mogućnost da unesete nešto novo u vaš zajednički život, da poboljšate vaš porodični život, preuredite životni prostor ali i da promenite nešto u svom pristupu voljenoj osobi, što bi vašu vezu unapredilo i podiglo na viši nivo. Bićete u mogućnosti da ostvarite jedan zajednički cilj koji ste ranije odlagali.

Ako ste slobodni:

U prvoj dekadi decembra upoznaćete osobu u koju ćete se zaljubiti zahvaljujući trigonu Venere sa Neptunom. Imaćete utisak kako ste upoznali srodnu dušu i bićete skloni da vašu novu simpatiju idealizujete. Otkrićete da postoje obostrana osećanja i da je i druga osoba zaljubljena u vas. U drugoj polovini decembra ćete započeti skladnu emotivnu vezu koja će vam doneti nova iskustva. Nešto što ste duže vreme želeli da vam se dogodi, neočekivano će vam se ispuniti. Stariji Škorpioni će početi da se češće viđaju sa osobom koju su doživljavali kao površnog poznanika. Vrlo brzo ćete zaključiti kako imate mnogo zajedničkih interesovanja. U trećoj dekadi meseca ćete neočekivano započeti vezu.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Prva dekada decembra će vam biti opuštena. Uživaćete u zajedničkim trenucima sa voljenom osobom i članovima porodice. U drugoj dekadi decembra kvadrat Merkura sa Neptunom činiće vas sklonim da skrivate nešto od partnera, da budete dvosmisleni i nedorečeni u komunikaciji, što će izazivati nesuglasice. Biće vam potrebno više dinamike i zabave. Merkur će 20. decembra praviti konjunkciju sa Suncem u vašem znaku što će vam omogućiti da se zbližite sa voljenom osobom uz nove zajedničke aktivnosti i iskren i otvoren o o važnim temama. Nakon toga će Merkur ući u znak Jarca i bićete motivisani da pružate podršku partneru u svemu gde to bude potrebno. Družićete se sa zajedničkim prijateljima.

Ako ste slobodni:

Jedna osoba će vam slati anonimne poruke gde će vam se udvarati na način koji će vama prijati. U početku će biti tajanstvena, ali ćete do sredine meseca otkriti ko je u pitanju. Predložiće vam tajnu vezu. Dok budete razmišljali da li da pristanete, zahvaljujući konjunkciji Merkura sa Suncem u drugoj polovini decembra, upoznaćete nekog novog ko će vas mnogo više privući, a ko je slobodan. Osetićete neodoljivu privlačnost i sasvim neočekivano ćete započeti novu vezu. Nešto stariji Strelci će biti prilično neodlučni da li da pokušaju da se zbliže sa osobom koja im deluje nesigurno i neodređeno. U drugoj polovini meseca upoznaćete nekog ko zrači stabilnošću i samopouzdanjem. Ući ćete u avanturu.

JARAC

Ako ste u vezi:

Skladni aspekti Venere u prvoj polovini decembra doneće vam romantične trenutke uz voljenu osobu koji će vas oboje ispuniti zadovoljstvom. Imaćete nove i zanimljive predloge kako da provedete zajedničko vreme i to će delovati podsticajno na vašeg partnera. Bićete posvećeni ostvarivanju zajedničkih ciljeva. Unećete nešto novo u vašu vezu. Druga polovina decembra će vam doneti uvide u kvalitet vaše veze i imaćete ideje kako da vaš odnos načinite još kvalitetnijim. Biće vam jasno šta vam je neophodno da biste mogli da budete jedno drugom od podrške i kako da se opustite, zabavite i istinski uživate jedno u drugom. Nesuglasice ćete imati oko dogovora u vezi porodičnih planova.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati preko zajedničkog prijatelja i počećete da sa tom osobom provodite slobodno vreme. Uživaćete u zajedničkim temama i otkrićete da se intuitivno razumete, a da vaša nova simpatija pokazuje svoje osećanja slobodnije od većine ljudi koje poznajete. U trećoj dekadi meseca ćete biti otvoreni za ulazak u vezu ali će se pojaviti vaša bivša ljubav u novom izdanju i to će vas privući. Naći ćete se u situaciji gde treba da mudro odlučite. Nešto stariji Jarčevi će upoznati osobu koju će da idealizuju i sa kojom će želeti da uđu u emotivnu vezu ali će ih brinuti da nešto ne pođe nizbrdo. U drugoj polovini decembra ćete konačno dobiti potvrdu da želje mogu da vam se ostvare.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Sunce koje vlada vašim poljem ljubavi praviće kvadrat sa Neptunom u prvoj dekadi decembra što će vam doneti nejasnoće u odnosima sa voljenom osobom. Bićete skloni da zanemarujete važne stvari u vašoj vezi, što će izazvati prolazne prepirke. Trigon Sunca sa Marsom će pojačati vašu strastvenost i inicijativu i znatno će poboljšati dinamiku vašeg odnosa. Sunce će u drugoj polovini decembra ući u znak Jarca i praviće trigon sa Uranom. Imaćete više vremena za intimne trenutke sa voljenom osobom, što će vam pomoći da poboljšate vašu bliskost. U odnosima sa članovima porodice ćete uspeti da ispunite planove i obećanja koja ste odlagali. Naći ćete način da uživate u zajedničkim aktivnostima.

Ako ste slobodni:

Zaljubićete se u osobu koju ćete upoznati na jednoj zabavi u prvoj polovini decembra i bićete skloni da tu osobu idealizujete sve dok ne primetite da ima nedostatke na koje niste u početku obraćali pažnju. To će vas navesti da se povučete i razmislite da li želite da se zbližite. U trećoj dekadi decembra počećete da se viđate sa osobom sa kojom ste ranije bili bliski i odlučićete da date šansu toj osobi. Započećete emotivnu vezu koja će biti slobodnog tipa bar u početku. Nešto starije Vodolije će se razočarati u osobu od koje su mnogo očekivali. Saznaćete da vas ta osoba nikada nije imala u planu za emotivnu vezu. U trećoj dekadi meseca ćete upoznati nekog ko će vas privući i pokazati se kao dobra prilika.

RIBE

Ako ste u vezi:

Merkur će praviti kvadrat sa Neptunom u prvoj polovini decembra, što će dovesti do otkrivanja nekih tajni koje ste vaš partner i vi skrivali jedno od drugog. To će dovesti do prolaznih nesuglasica, nepoverenja i međusobnih optuživanja, sve dok ne utvrdite da nije reč o nečem ozbiljnom, pa ćete biti spremni da to rešite i ostavite iza sebe. Bićete tolerantni. Merkur će u drugoj polovini decembra praviti konjunkciju sa Suncem i trigon sa Uranom, što će vam omogućiti da započnete sa ostvarivanjem jednog zajedničkog cilja i da uživate u svakodnevnim zajedničkim aktivnostima. Poboljšaćete međusobnu komunikaciju i bićete u mogućnosti da u vašu vezu unesete nešto novo, što će vas zbližiti i doneti vam sklad.

Ako ste slobodni:

Privući će vas osoba koju ćete upoznati kroz poslovnu saradnju ili kroz zajedničke društvene akcije. Dopašće vam se na prvom mestu izgled te osobe, a posebno ćete biti privučeni njenom originalnošću u nastupu, inteligencijom i ambicijom. Počećete da se viđate i provodite zajedničko vreme u prijatnim razgovorima i zajedničkim aktivnostima. Vaša simpatija će delovati podsticajno na vas. Pojaviće se obostrane emocije. Krajem meseca ćete spontano započeti skladnu emotivnu vezu. Nešto starije Ribe će biti romantične i lako će se zaljubljivati. Početkom decembra ćete upoznati osobu koja će vam delovati kao idealan partner i srodna duša ali ćete oboje biti suzdržani jer nećete želeti da se dogodi nešto nepoželjno.

Izvor: Mesečni horoskop