Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SVE JAČA POTREBA ZA SLATKIŠIMA MOŽE BITI SIGNAL OPASNE BOLESTI: Napada mozak, obratite pažnju naročito posle 45. godine

Autor Jasmina Glišić

Neke promene u ponašanju, kao i u navikama u ishrani, mogu da ukazuju na rani stadijum demencije. Posebno se to odnosi na želju za slatkišima, evo šta još treba pratiti...

 slatkisi.jpg Izvor: Youtube / Natashas Kitchen

Kako odmiču godine, treba sve pažljivije pratiti promene u telu, jer one ukazuju na potencijalne zdravstene probleme. Za sve njih je važno što pre otkriti simptome, kako bi se predupredio dalji razvoj bolesti.

Ako primetite da vam se sve češće javlja iznenadna i jaka potreba za slatkišima, istraživači kažu da bi to mogao biti rani signal demencije. Nauka pokazuje da se, uz njega, javljaju i promene u ponašanju, a sve je posledica degeneracije u čeonim režnjevima mozga. Zbog nje nastaje frontotemporalna demencija.

Možda će vas zanimati

Ona se obično dijagnostikuje tek u šezdesetim godinama, mada se prvi simptomi pojave već posle 45. rođendana. Treba obratiti pažnju ako se jave i neke kompulzivne radnje, pojačana konzumacija alkohola, preterano pušenje ili prejedanje.

Ako primetite ovakve promene kod svojih bližnjih, ukažite im na rizik, jer je medicinska pomoć u ranim fazama demencije izuzetno značajna.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije