Sastojci:

Testo:

250 gr glatkog brašna

100 gr šećera

1 prašak za pecivo

1 vanilin šećera

80 gr putera

1 jaje

Fil:

1/2 l mleka

2 pudinga od vanile

200 gr šećera

80 gr kisele pavlake (20% mast)

voće

preliv za tortu

Priprema:

Od navedenih sastojaka zamesiti prhko testo i ostaviti u frižideru oko 45 minuta.

Tada ga razvaljati i staviti na dno i stranice okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.

U mleku skuvati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram.

Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji.

Peći 70 minuta u rerni zagrejanoj na 170 C.

Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti prelivom za torte.

Kada tortu izvadite iz rerne, fil će delovati dosta retko.

Neka vas to ne brine, stegnuće se dok se hladi.

Izvor: Coolinarika