Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOJI JE TIP CELULITA NA VAŠIM NOGAMA: evo kako se skidaju tvrdi, meki i vodeni celulit

Apolutno svi mogu da budu pogođenim ovom pojavom a evo koji su razlozi zbog kojih se javlja celulit i kako da rešite ovaj problem na najefikasniji način!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Sigurno se i vi pitate da li ste spremni da svoje telo pokažete na plaži ovog leta. Ako se do sada niste izborili sa upornim problemom kao što je celulit, još uvek nije kasno.

Ako ste žena, onda sigurno vrlo dobro znate kako izgleda celulit, jer ga imate na butinama, zadnjici ili stomaku. Većina žena ne misli da on krasi njihovo telo, već ga smatra nečim veoma ružnim i razmišlja kako da ga se otarasi. Internet i televizija nam nude mnoštvo opcija kako se možemo rešiti celulita. Neke su bolne, a neke u najmanju ruku čudne. Isprobali smo neke tretmane i prenosimo vam iskustva žena i savete stručnjaka.

Svima nam je poznato da je reč o estetskoj i funkcionalnoj promeni koja je najčešće prisutna kod žena, a čije uzroke treba tražiti u stilu života, hormonskom statusu i genetskoj predispoziciji. Zamor, stres, loše navike u ishrani, predugo sedenje i odsustvo fizičke aktivnosti izazivaju zastoj u eliminisanju toksina i masti iz organizma i tako dolazi do zadebljanja vezivnog tkiva, a samim tim do pojavljivanja takozvane "pomorandžine kore".

Celulit je sloj masnih naslaga koje se talože ispod kože. Ne bi bilo tako strašno da su nevidljive. Problem je u tome što su ove masne naslage nepravilno raspoređene ispod kože i što se celulit ispoljava u vidu kvržica, koje ne izgledaju nimalo lepo.

Celulit jeste oblik masnih naslaga, ali nije "privilegija" samo gojaznih osoba, kao što nije pojava koja se javlja samo kod žena, iako su one podložnije ovom problemu. Apsolutno svi mogu biti pogođeni ovom pojavom - kako osobe s viškom kilograma, tako i mršave osobe i muškarci.

PROČITAJTE JOŠ: 3 STADIJUMA CELULITA: kako deluje masaža i koje faze mora da ima da bi bila uspešna

Kad je u pitanju celulit, dakle gomilanje masnih naslaga na telu, onda moramo imati na umu da se one kod žena više gomilaju na butinama, zadnjici i na stomaku. Jedan od razloga za to leži u hormonima - u estrogenu, koji utiče na formiranje ženskih oblina. Osim toga, muškarci imaju deblju kožu nego žene i izraženije dlake, pa je ista količina masnih naslaga i celulita manje vidljiva kod njih nego kod pripadnica lepšeg pola.

Najčešći uzročnici pojave celulita:

Nasledni faktor - može uticati na to kako se mast prostire pod kožom, kao i na debljinu kože i njenu elastičnost. Tanja i manje elastična koža učiniće da pomorandžina kora izgleda upadljivije, a tu je i veća verovatnoća da uz celulit dobijete i strije.

Pol - žene su sklonije celulitu i posle puberteta ga ima većina pripadnica lepšeg pola. Imaju ga i muškarci, ali mnogo manje.

Loša ishrana - mnogo masne i začinjene hrane, puno ugljenih hidrata i malo vlakana.

Nedovoljno kretanje i neaktivan stil života.

Nagomilavanje toksina u potkožnom tkivu, usled nekih loših životnih navika, kao što je, na primer, pušenje.

Hormonski faktori. Za pojavu celulita uglavnom se krivi estrogen, insulin, prolaktin, hormoni štitne žlezde.

Najčešća sredstva u borbi protiv celulita su kreme, gelovi, masaža, mezoterapija, poseban način ishrane... Evo nekoliko iskustava i saveta stručnjaka kako da se na najbrži, najefikasniji i najzdraviji način izborite sa celulitom.

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta i saznate koje vrste celulita postoje i kako da ih se adekvantno rešite!

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije