Kako raste broj obolelih od omikron soja korona virusa, tako se sve češće pojavljuju i simptomi koji ranije nisu bili toliko rasprostranjeni.

Zato su i sve češće žalbe pacijenata na tegobe sa očima. Nekima se javlja jako crvenilo, mnogi slabije vide, a skoro svi oni kažu da im stalno suze oči, bukvalno kao da plaču. Ukoliko su im drugi simptomi kovida slabiji, većina veruje da je dobila neku jaku alergiju ili konjuktivitis.

Lekari upozoravaju da ovakve tegobe ne treba nipošto sami da lečite, već da se javite svom izabranom doktoru koji će proceniti da li treba da radite test na koronu.

Svaka iritacija oka, a naročito oticanje ili bolovi mogu biti i znak drugih poremećaja, ali i simptom da ste zaraženi omikron sojem. Takođe se javlja osetljivost na svetlost, a kapci mogu biti naduveni. Prva pomoć može biti hladna obloga na očima, ali ako se tegobe nastave, najbolje je da odete na pregled.

Ne zaboravite da je sada u cirkulaciji i stelt omikron, za koji lekari kažu da se još brže širi. Obratite pažnju i na lakše tegobe poput blage mučnine i povraćanja. Njih najčešće povezujemo sa iritacijom želuca nekom hranom, ali sada su veoma česte kod obolelih od kovida. 

Izvor: Lepa&Srećna