Omikron soj korona virusa u većini slučajeva utiče na gornji respiratorni sistem i poštedeo je pluća, tako da ga je ponekada teško razlikovati od obične prehlade. Sada su najčešći simptomi bolno grlo ili peckanje u grlu, curenje nosa, glavobolja, umor i bolovi u telu.

Profesor Tim Spektor, šef studije koja prati simptome kovida, kaže da bi svi sa ovim simptomima trebalo da testiraju. Ukoliko niste otišli na testiranje i mislili ste da ste samo prehlađeni, a sada sumnjate da ste ipak preležali omikron, pročitajte koje znake vam vaš organizam šalje i upozorava da ste pobedili korona virus.

1 Svi oko vas su bili zaraženi
Novi soj korona virusa se izrazito lako prenosi, mnogo lakše nego prethodne varijante pa je tako teško da se neko ne zarazi ako je bio u kontaktu sa zaraženim. Ako su se vaši ukućani razboljevali jedno za drugim, najverovatnije je bio u pitanju omikron.

2 Problemi sa probavom
Gubitak aptetita koji prate povraćanje i mučnina, jedan su od simptoma novog soja. Mnogi koji su testom potvrđeni da su oboleli od ovog soja korona virusa, javili su da imaju probavne smetnje.

3 Opadanje kose
Ako ste primetili da vam posle prehlade opada kosa mnogo više nego inače, vrlo je verovatno da ste preležali koronu. Stručnjaci ovo pripisuju emocionalnom stresu i odgovoru tela na virus.

4 Infekcija oka
Prema pisanju Jerusalem Posta, očna infekcija ili čudan osip na nožnim prstima, može biti znak da ste preboleli omikron.

Izvor:Lepa&Srećna