Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMETILA SAM DA SE GOJIM I DA MI JE STOMAK SVE VEĆI: Mislila sam da mnogo jedem, a našli su mi karcinom

Ovo je iskrena ispovest žene koja se požalila lekarima na veliki stomak - nije uspevala da ga se reši nikakvim dijetama. Otkrili su joj karcinom!

 merenje struka.jpg Izvor: Youtube / ullausa

"Mesecima sam se borila sa viškom kilograma, videla sam da mi je stomak sve veći a znala sam da dosta jedem i da ne vežbam. Stvarno sam se osećala krivom i odlučila da počnem sa dijetom. Međutim, nije dala efekta ni prva a ni ostale koje su usledile."

Možda će vas zanimati

Životna priča Amande Šulc iz Teksasa, koju je ispričala u TV emisiji "Dobro juro, Ameriko" je izuzetno poučna za sve koji primete promene na svom telu i pokušaju da sami nađu neko "logično" objašnjenje. U njenom slučaju, poklopilo se i to što je i ranije patila od gasova, pa je mislila da je problem u kombinaciji gojaznosti i nadimanja. Međutim, kad je konačno uradila skenerski snimak, pokazalo se da joj se u stomaku formirao tumor, veličine 33 centimetra.

Hiruškom operacijom je odstranjen, a analizom je utvrđeno da je u pitanju liposarkom, retka vrsta kancera koji se formira u masnom tkivu. Zato ga je, između ostalog, i teže otkriti jer, sem rasta, ne daje nikakve druge simptome. Na sreću, Amandi nije bilo potrebno ni zračenje ni hemioterapija posle operacije.

Možda će vas zanimati

"Niko ne treba da živi sa sumnjama", kaže ona i veruje da će njen slučaj biti podstrek drugima da se obrate lekaru čim uvide da nešto nije u redu s njihovim zdravljem. "Niko drugi se neće boriti za vas, to morate sami", poručuje ona.

Izvor: Lepa&Srećna

Možda će vas zanimati

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije