Korona virus u Srbiji svakoga dana ubija na desetine ljudi, ali najteže nam padaju vesti o preminulim trudnicama i porodiljama. Posebno je uznemiravajuće kad čujemo da su im upravo lekari savetovali da ne prime vakcinu protiv kovida.

"Sva udruženja i u Evropi i u SAD preporučuju vakcinaciju trudnica, pa sad čak i u prva tri meseca trudnoće, jer vakcina spasava život i žene i deteta, odnosno dece, budući su neke preminule nosile i blizance", kaže anesteziolog prof. dr Radmilo Janković, zamenik direktora UKC Niš za Kurir.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo zdravlja treba da da snažnu preporuku doktorima koji vode trudnoće, da savetuju trudnicama vakcinaciju. I kako kaže, da potpišu da su tu poruku preneli trudnicama, čiji je lični izbor da li će se vakcinisati.

A da kažete nekome da to ne uradi i da to nigde ne ostane zapisano, ne potpišete se i ne snosite odgovornost za to, nije u redu. I posle čitava nacija po društvenim mrežama raspreda je li ili nije trebalo uraditi carski rez, kako se došlo do respiratora, kako doktori ne znaju da leče... A stvari su propuštene i upropašćene mnogo, mnogo ranije - kaže doktor za Kurir.

Izvor: Lepa&Srećna