Svi građani Srbije vakcinisani protiv korona virusa se, verovatno, pitaju koje je cepivo najbolje izabrati kad se odlučuju da prime treću dozu. 

Kao što je poznato, na raspolaganju su im vakcine "Fajzer", "Sputnjik V", "Sinofarm" i "Astra Zeneka", a najavljeno je da će od oktobra biti u ponudi i "Moderna". Koordinator punkta za vakcinaciju na Beogradskom sajmu i direktor direktor Doma zdravlja "Savski venac" dr Zoran Bekić izjavio je danas da je  preporuka stručnjaka da gradjani, kao treću dozu protiv korona virusa, prime istu vrstu vakcine kao u prve dve doze.

On je za TV Prva rekao da je bitnije da gradjani prime treću dozu, nego raspravljati koju vrstu vakcine da prime.

"Ako se gradjani nisu zarazili koronom, treba da prime istu vrstu vakcine kao što su primili, a ako su zaplašeni, mogu i da, kao treću dozu, prime vakcinu i nekog drugog proizvodjača, ne treba o tome toliko razmišljati", objasnio je on.

"Ako se gradjani nisu zarazili koronom, treba da prime istu vrstu vakcine kao što su primili, a ako su zaplašeni, mogu i da, kao treću dozu, prime vakcinu i nekog drugog proizvodjača, ne treba o tome toliko razmišljati", objasnio je on, zaključio je on.

Za koju god se odlučite, postoje i prirodna sredstva da dejstvo vakcine pojačate, pa pročitajte više o tome.

Izvor: Lepa&Srećna