Dr Milanko Šekler veruje da je za borbu protiv korona virusa idealna kombinacija različitih vakcina kada primate treću dozu.

U nedavnom razgovoru za Radio Beograd, on je istakao da pretpostavlja da je baš u tome što su davali različite vakcine leži "prednost" Velike Britanije, gde manji broj oboleva nego u Izraelu, premda je procenat vakcinisanih  sličan. Zato budno prati istraživanja koja se bave upravo ovim kombinacijama, a odlučio je da i sam isproba jednu od njih. 

Zato je odlučio da posle dve kineske, kao treću dozu primi "Sputnjik", a i njegovi prijatelji doktori će primiti razne kombinacije. Spremaju se da, posle nekoliko nedelja, urade analizu krvi i vide kakvi su rezultati. 

"Ima dosta podataka iz Turske gde su ljudima davani Sinovark, kineska inaktivisana vakcina, ali sa nešto slabijim parametrima od Sinofarma. Kod velikog broja ljudi su korišćene dve doze ove vakcine i jedna doza Fajzera što se pokazalo kao dobra kombinacija", rekao je on za TV Pink.

Dobre rezultate dale su i kombinacije dve inaktivisane kineske vakcine u kombinaciji sa jednom dozom "Fajzera", kao i dve doze "Sinofarma" sa jednim "Sputnjikom".

Izvor: Lepa&Srećna