Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OBARA VISOK PRITISAK, POMAŽE KOD IMPOTENCIJE: Malo poznat suplement daje i više energije svakog dana

Citrulin malat je manje poznat suplement, a koristi i bodibilderima ali i svima koji pate od visokog pritiska i bolesti srca.

 visok pritisak.jpeg Izvor: Youtube / RegisteredNurseRN

Citrulin je sastojak o kome više znaju bodibilderi nego osobe koje pate od visokog pritiska. Ipak, on može da bude koristan i za jedne i za druge.

Možda će vas zanimati

Naime, ova aminokiselina igra važnu ulogu u takozvanom ciklusu uree tokom kojeg se smanjuje nivo amonijaka i izbacuju štetne materije iz organizma.

Pokazalo se da citrulin može da doprinese i širenju krvnih sudova i samim tim utiče na snižavanje pritiska. Ova supstanca se u suplementima najčešće kombinuje sa jabučnom kiselinom, a tako dobijena kombinacija se naziva citrulin malat i pomaže da imamo više energije i štiti mišiće od napora. Više istraživanja je pokazalo da je pogodan kako za bodibildere i dizače tegova, tako i za bicikliste i neke druge sportiste, naročito za one koji nisu u top formi.

Možda će vas zanimati

Zbog dilatacije krvnih sudova, ovaj suplement može da pomogne i pri erektilnoj disfunkciji ali se njegovo dejstvo kod impotencije i dalje ispituje. 

Koristi se najviše do tri grama dnevno, ali isključivo uz konsultaciju sa lekarom. Mlađi od 18 godina, trudnice i dojilje ne smeju da ga koriste. Ako tražite prirodne načine da oborite visok pritisak, ovo je recept za vas. 

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije