Studija koja je oduševila sve odnosi se na gubitak kilograma, tačnije trik uz koji se nećete prejedati. Lekari koji su sproveli istraživanje su angažovali 44 muškarca i 44 žene i došli su do sjajnih zaključaka.

Naime, naučnici tvrde da postoji trik, tačnije psihološka varka koji doprinosi tome da jedemo manje. Pre svega to se odnosi na veličinu zalogaja, veličinu porcije i brzini konzumiranja hrane.

Ukoliko poslužite više hrane, vi zapravo brže i jedete i zalogaji su vam veći, a samim tim ćete više i da pojedete.Američka studija je ukazala da ukoliko imate manje porcije, vi zapravo manje i pojedete i samim tim izbegavate prejedanje i nagomilavanje bespotrebnih kilograma i kalorija.

Naučnici su takođe dodali da mozgu treba 20 minuta da signalizira hranu, pa ukoliko sporije jedete može se desiti da mnogo manje zapravo i pojedete.

Još jedan trik jeste da pre jela popijete čašu mlake vode kako biste manje pojeli. Tako da ako jedete sporije, imate manje porcije i zalogaje, duže žvaćete, to je sasvim sigurno jedan od puteva ka smanjenju kilaže.

Izvor: Lepa&Srećna