Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RAK KOŽE SE JAVLJA NA OVIM PODMUKLIM MESTIMA: Vrlo lako može da se sakrije i prođe neprimećeno ukoliko ne reagujete

Ovo morate da znate!

  Izvor: Printscreen/ YouTube Tareen Dermatology

Najlogičniji stav jeste da se rak kože javlja na mestima koji su najizloženiji suncu, kao što su grudi, ruke, lice ili noge. To je svima najsmisleniji odgovor, a zapravo rak kože se formira na bilo kom delu tela, upozoravaju dermatolozi. Najveći rizik je izlaganje štetnim sunčevim zracima, ali na pojavu ovog maligniteta utiču i godine, genetika i istorija bolesti. Ovi delovi tela mogu biti mesto gde se rak razvija, a ujedno i skrivena mesta na koje ne obraćamo pažnju.

Možda će vas zanimati

Dlanovi i stopala

I ova dva uda su veoma izložena suncu, a oni često mogu biti zaboravljeni prilikom pregleda i na njih se najmanje obraća pažnja. Stoga obavezno je da ih mažete faktorom.

Predeo između prstiju

Verujemo da vam nije ni palo na pamet da proveravate kožu između prstiju, kao ni da je mažete kremom, ali da oni mogu biti podložni razvoju kancera.

Koža glave

Često je koža glave najizloženija suncu i često na nju najmanje obraćamo pažnju. Ne mažemo je faktorom, ne nosimo kačekete, kape, šešire i eto problema. Obavezno zaštitite ovaj deo kože i proverite da li postoje neki deformiteti.

Možda će vas zanimati

Kapci

Desilo vam se bar jednom da ste preskočili da namažete kapke i usne i da su oni izgoreli. Da, to se dešava, a ova mesta često i zanemarimo kada je pregled lekara u pitanju, pa se može javiti problem baš kada su ona u pitanju.

Intimna regija

Ovi delovi tela su "pokriveni" kostimom, pa mislite zaštićeni su. Nemojte da se zavaravate, već i njih namažite pre nego krenete na plažu, jer ćelije karcinoma mogu biti povezane sa HPV virusom i baš tu se razvijaju. Često proveravajte ove delove tela!

Pročitajte i ovo

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije