Lek i recept za mnoge tegobe i poremećaje možemo naći u prirodi, a pogotovo za kosu i kožna oboljenja. Kosa je svakoj ženi zaštitni znak i svaka dama voli da joj je kosa negovana i sređena. Ipak, ona može biti uništena od raznih vrsta tretiranja i farbanja, pa u želji da je što pre oporavimo pribegavamo baš svemu. Stanite! 

Mi smo malo istraživali i našli smo najbolje rešenje za oporavak kose. Evo koji su vam sastojci potrebni za ovu masku, kako se sprema i koristi.

Potrebno je:

- jaje 

- maslinovo ulje

- kokosovo ulje

- kašika meda

Pomešajte sve sastojke i nanesite je od polovine glave ka krajevima. Kosu uvijte u foliju, kesu ili peškir i ostavite da odstoji bar 40 minuta. Ukoliko možete nanesite masku, a zatim ispletite nisku pletenicu i prespavajte sa njom. Posebno je važno da budete uporni i da što češće koristite - najbolje bi bilo jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje. 

Ova maska može vratiti sjaj i blistavost, pa čak i kod veoma suve i oštećene kosi. Oba ulja koja se koriste su veoma blagotvorna i odlično utiču na vlasište. Jaje sadrži visok sadržaj proteina i hrani dlaku, pa je u kombinaciji sa ovim sastojcima odličan izbor. Med je dobar za hidrataciju i sjajan je antioksidans, pa kosi može vratiti sajaj.

Isprobajte ovu masku i ubrzo ćete videti sjajne rezultate. Budite uporni i priuštite svojoj kosi dobar tretman i negu.

Izvor: Lepa&Srećna