Mnogi godinama unazad ukazuju na blagodeti ulja čajevca, koje ima antibakterijsko dejstvo kako na kožu tako i na prostor. O čemu se radi? Ovo ulje su koristili Aboridžini u tradicionalnoj medicini, tako što su mleli ili gnječili liske ove biljke i dobijenu tečnost su nanosili na oštećena područja.

Ulje čajevca se koristi za lokalnu upotrebu, tačnije nanosi se na inficirano područje. Možete ga koristiti ukoliko imate problem sa aknama ili drugim kožnim (površinskim) infekcijama, a posebno morate voditi računa da ga ne progutate. Ulje poseduje pored antibakterijskog i antifugnalna svojstva (protiv gljivica) koji se mogu naći u brojnim kozmetičkim proizvodima. Od sapuna, krema, kupki pa sve do losiona, njegova upotreba je veoma široka i delotvorna.

Najveća proizvodnja ovog delotvornog naptika je u Australiji gde se dnevno proizvede čak 400 tona ulja čajevca. Mnogi ovo ulje koriste u borbi protiv akni gde daje veoma efikasne razultate. Jedino o čemu morate voditi računa jeste da ne preterate sa upotrebom i izazovete iritaciju kože, alergijski osip, cvenilo i svrab.

Veoma je važno da ovo ulje izbegavate ukoliko imate problem sa ekcemima ili drugim kožnim oboljenjima. Pojedina istraživanja su dokazala da eterično ulje čajevca efikasno ubija tumorske ćelije na koži. Koristi se i u prevenciji mogućeg oštećenja kože koje može nastati prilikom zračne terapije.

Takođe, njegova upotrba je veoma delotvorna kod otklanjanja kandide, gljivica, kondiloma i gljivičnih bradavica. Možete je koristiti i kao aromatizer prostorije ukoliko nekoliko kapi ovog ulja poprskate na štapiće. Ovo blagotvorno ulje je veoma pristupačno i možete ga naći skoro na svakom koraku. Isprobajte, nećete se pokajati!

Izvor: Lepa&Srećna