Prof. dr Danica Grujičić rado govori o svom bogatom iskustvu sa korona virusom, pre svega kao direktorka Instituta za onkologiju gde se vodila velika borba protiv kovida tokom epidemije. Međutim, ona je i sama obolela od ove bolesti, a poznato je da je bolestan bio i njen otac. 

Iako ima 87 godina, on je uspeo da ozdravi, s tim što je imao ozbiljnije tegobe od ćerke. Dr Danica je, pak, prošla sa lakim simptomima, ali je bila veoma stroga prema sebi i pridržavala se jednostavne ali vrlo redovne terapije.

Gostujući u jutarnjm programu na TV Pinku 30. decembra 2020. godine, govorila je o opasnostima trećeg talasa i rekla da joj najteže pada što sa korona virusom nikad nije sigurna kad će pacijentu stanje da se pogorša.

"Mene to kao kliničara nervira, izluđuje me zato što imam 40 godina iskustva i mogla sam uvek to da predosetim. A sada ne mogu. Izgubili smo ženu koja je trebalo da ide kući. Nekome popusti srce, nekome pluća. To znači da su svi ovi ljudi po bolnicama - svih 9.300 pacijenata - životno ugroženi jer se ne zna kad će popustiti."

Izvor: Lepa&Srećna