"Prve doze vakcina protiv korona virusa će stići u Srbiju pre Nove godine, a potom stižu i ostale doze. Ponoviću zaista da nije važno iz kog dela sveta dobijemo vakcinu, već da što pre uvezemo prve doze, da ta vakcina bude registrovana, a uvešćemo onu koja je registrovana i bezbedna", rekla je gostujući u Jutarnjem programu na TV Prva direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić.

"Nijedna vakcina neće biti registrovana koja nije bezbedna, to je najvažnije. Vakcina, kao što je predsednik rekao, znači spasavanje života i naše ekonomije", rekla je ona.  "Prve doze stižu pre Nove godine po sporazumu koji smo potpisali, a nakon toga i ostale. Potrudićemo se da pre Nove godinu stignu minimalne količine od 500.000 do milion doza, trudićemo se što je više moguće, ali prvi uslov jeste da vakcina bude bezbedna".

Ona je odgovorila i na pitanje koje zanima sve građane – koliko će koštati vakcina?

"Vakcina će biti besplatna, odluka je da bude besplatna za sve građane. Prve količine vakcina primiće prioritetne grupe, a to su zdravstveni radnici, vojska, policija, a potom će dalje struka određivati prioritete, ali za sve građane će biti besplatna".

Izvor: MONDO