Prestanite da kupujete skupe šampone za sporije mašćenje kose, jer ovi super saveti pomažu da vam kosa ostane duže čista, piše Lepa & srećna.

Morate pronaći svoj ritam u pranju kose, jer jedni peru suviše često a drugi suviše retko. Ne dozvolite da se gomilaju masne naslage, ali ne provocirajte kožu glave prečestim pranjem. Napravite i raspored: ako morate prati jednom dnevno, neka to uvek bude ujutru a nikad uveče. Jedino tako ćete od jutra izgledati uredno i čisto. Nikada nemojte koristiti puno šampona, već samo malo i to na korenu kose. Vlasi perete time što kroz njih ispirate šampon. Balsam koristite samo na krajevima. Nikad ne grebite noktima po koži glave.

Redovno perite četke i češljeve, a ako morate da nosite kapu ili maramu, osvežite frizuru suvim šamponom za pranje kose.

PROČITAJTE JOŠ:

CEO SVET U ŠOKU - OTKRIVEN JE LEK PROTIV STARENJA

KAKO DA PREPOZNATE KANCER NA KOŽI

URADITE SAMO 1 STVAR I DO LETA ĆETE IZGLEDATI TOP

GODINAMA PRAVIMO OPASNU GREŠKU: evo koje tablete morate da držite u frižideru

Stomačne tegobe, poput nadutosti i otežanog varenja, često muče većinu stavovništva, a prva i glavna pomoć za ovo stanje su probiotici, piše Lepa & srećna.

PROČITAJTE JOŠ: OVI SIMPTOMI UKAZUJU NA RAK PROSTATE

Probiotici su važni za zdravlje sistema organa za varenje, ali malo ko zna kako se pravilno čuvaju i koriste tablete probiotika. Ove tablete su vrlo osetljive, pa je neophopdno da ih čuvate u frižideru. Ukoliko je probiotik u frižideru, on će izgubiti 40 odsto efekta za godinu dana, a ukoliko ga čuvate van frižidera potpuno će izgubiti dejstvo za samo 100 dana, pokazuju istraživanja.

Najviše dejstva probiotik će imati ako ga popijete uz doručak, a najbolji efekat na organizam imaće ako otvorite pilulu i njenu mešavinu natrljate na zube. Pored lečenja stomačnih problema probiotici su povoljni i za zdravlje mozga, jetre, jačanje imuniteta i regulisanja stresa i depresije. Pored tableta, možete ih pronaći i u jogurtu, kefiru, kiselom kupusu i kiselom testu.

Izvor: Lepa & srećna