Milioni žena širom sveta bore se sa celulitom. Čak i one koje imaju vitku figuru, susreću se sa pomorandžinom korom na butinama. Uvrstite masažu u svakodnevnu rutinu ako želite da se oslobodite ove napasti koja vam kvari izgled.

Celulit se pojavljuje kada masne ćelije ispod kože guraju vezivno tkivo, uzrokujući rupice na koži. Najčešće se javlja na butinama, zadnjici i stomaku. Protiv njega možete da se borite na nekoliko načina:

  • vežbama
  • pravilnom ishranom
  • specijalnim tretmanima
  • anticelulit masažom

Najdelotvornije je kada kombinujete sve ove tehnike, ali ako ste se opredelili za masaže i nemate mogućnost da odete u salon, pokušajte da naučite neke osnovne poteze i primenite je sami, kod kuće.

1. korak

Sedite na stolicu, noge stavite na pod ili na uzdugnuto postolje, idealna visina bi bila oko 30 cm od poda. Obema rukama pritiskajte butinu (celim dlanovima). Počnite od kolena i pomerajte se ka preponama. Menjajte intenzitet pritiskanja kao i brzinu "tapšanja" po butinama. Radite ovu vežbu oko 4 minuta na svakoj nozi.

2. korak

Stisnite pesnice i udarajte butine, ne previše jako. Počnite od kolena i krećite se prema preponama. Ovu masažu takođe radite između 4 i 5 minuta.

3. korak

Spojite ruke oko butine i prepletite prste. Priljubite ih čvrsto uz butinu i pomerajte od kolena ka preponama. Za ovu masažu obavezno koristite kremu protiv celulita ili ulje za masažu. Kada završite pokret, raspetljajte ruke u blizini prepona i "zategnite" butine. Ova vežba treba da traje nešto duže, a minimum 8 minuta.

4. korak

Nakon butina, pređite na zadnjicu. Budite u stojećem položaju i prislonite pesnicu na desnu stranu zadnjice. Rotirajte zglob u smeru suprotnom od smera kazaljke na satu. Takođe, pomerajte pesnicu od kuka ka butini a onda je ponovo vratite na kuk. Ponavljajte ovu vežbu oko 5 minuta.

Pogledajte i da li Aleksandri Prijović smeta celulit.

BONUS VIDEO:

Prekrivanje celulita sa lakom za kosu Tiktok/paradiso_exclusive

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.