Šakira uspeva da održi fantastičnu liniju i posebno je tome bila posvećena u trudnoći kao i posle porođaja. 

Njen trener i veliki motivator Ana Kajzer je stručnjak za fitnes a među njenim klijentima su i mnoge druge slavne ličnosti. Poznata je po tome što kombinuje elemente plesa, pilatesa i intervalnog treninga, ali uvek se vraća bazičnim pokretima.

Baš takva je i ova vežba koju forsira kad radi sa lepom Šakirom a zateže zadnjicu, oblikuje noge i pomaže u borbi sa celulitom. Pevačica koristi malu klupu za vežbanje, ali vi ovu vežbu možete raditi i na običnoj podlozi za treniranje.

Važno je da kičma ostane ravna, a ne da je krivite u lumbalnom delu. Noga se podiže tako što je stopalo otvoreno - kad radite levom, otvorite ga ka levoj strani. Koleno je ispravljeno i zategnuto. Radite isključivo pokretom noge iz kuka, nemojte dozvoliti da je "vuku" leđni mišići.

Šakira kaže da je Ana tera da radi ovu vežbu dok joj "noge ne otpadnu", ali vi nemojte toliko da se forsirate. Dovoljno je da uradite tri serije od po deset podizanja, samo je važno da budu pravilno izvedena. Posle vežbe se obavezno istegnite - uvek na suprotnu stranu od pravca u kojem ste vežbali.

Znači, posle ovog, sedite na podlogu blago raširenih nogu i uradite polako pretklon, naginjući se tako da vrhovima prstiju na rukama vučete ka vrhu stopala. Ostanite u maksimalnoj poziciji u kojoj ne osećate bol oko 30 sekundi a onda ponovite i na drugoj strani.

Za zatezanje zadnjice, Ana preporučuje i čučanj u položaju otvorenih stopala - "plije", čuvenu "drugu poziciju" iz klasičnog baleta. Možete je raditi i sa podizanjem na prste, kao na slici, ali to nije neophodno. Dovoljno je da čvrsto stežete gluteuse pri izvođenju kad god se spuštate u čučanj i podižete iz njega. Ponovite je trideset puta. Ova vežba je odlična i za zatezanje unutrašnjih mišića butina.

Šakira ne samo da izgleda fantastično, već i parira svom deset godina mlađem mužu, koji briljira u fudbalskoj karijeri, i vešta je u mnogim sportovima. Trenutno joj je omiljen skejt -  a vozi ga toliko vešto da u najmlađima zastaje dah.

Plije
Shutterstock  

Izvor: Lepa&Srećna