Ispijanje slane vode možda nije najukusnije, ali ima brojne blagodeti na vaš organizam. Pomešajte 3 dl vode sa malo morske soli i ovaj napitak konzumirajte uz doručak ili tokom dana, a zahvaljujući mineralima koje on sadrži vaše telo će osetiti više pozitivnih promena. 

Jedna od njih je ipravilna hidratacija, budući da so pomaže telu da apsorbuje vodu i održava ravnotežu natrijuma u ​​telu.

Napitak od vode i morske soli za regeneraciju
Shutterstock  

Na ovaj način ćete i očistiti organizam od toksina, jer slana voda sadrži minerale koji pomažu u prirodnoj detoksikaciji organizma i izbacivanju štetnih toksina, a ima i antibakterijska svojstva.

Ovaj napitak odličan je i za varenje. So aktivira žlezde u ustima, koje oslobađaju proteine koji pomažu u pravilnoj razgradnji hrane, što u velikoj meri olakšava proces varenja.

Slana voda je rešenje i za one koji pate od nesanice. Prirodni minerali koje so sadrži smiruju telo i nervni sistem i smanjuju količinu kortizola u telu - hormona stresa koji često ugrožava miran san. 

Beli luk snižava krvni pritisak
Printscreen / Youtube / Cam25Zoo 

Minerali koje sadrži so idealan su saveznik i za negovanu i zdravu kožu. Redovnim konzumiranjem slane vode smanjićete akne, osip, ekcem, a koža će biti glatka, nežna i čista.

Tekst: Lepa&Srećna