U borbi protiv viška kilograma ljudi često pokušavaju da pronađu neku vrstu čudotvorne formule, kako bi što pre smršali. Ipak, istina je da svako instant mršavljenje ostavlja posledice na zdravlje. Zato lekari preporučuju postepeno skidanje kilograma. Nutricionistkinja Кortni D'Anđelo tvrdi da je čaj od nane idealan saveznik u borbi za idealnu liniju.

"Čaj od nane nema kalorija. Slatkastog je ukusa i značajno će smanjiti apetit i želju za slatkišima. Osim toga, nana ima antivirusna, antibakterijska i antiinflamatorna svojstva i veoma povoljno utiče na digestivni trakt”, rekla je ona za portal "Eat this don’t that" i istakla da pozitivno utiče na raspoloženje i pospešuje pamćenje. Takođe, ističe da je neophodno korigovati ishranu, i uvesti umerenu fizičku aktivnost.

Pored navedenih svojstava, pepermint je i odličan relaksant mišića.To jest, može umiriti mišiće i olakšati prolaz hrane i gasova. Zato čaj od nane utiče i na zdravlje i na izgled, jer pomaže mršavljenje zbog jake arome koja smanjuje apetit.

Pored prednosti u borbi za vitku figuru, čaj ima i mnoge druge prednosti. Na primer, ublažava stres. Mentol u listovima peperminta je odličan sedativ. Stoga, ako želite da se opustite uveče posle posla, onda će vam pomoći šolja toplog čaja od nane.

Čaj od nane
: Screenshot / Youtube / Rayalaseema Tasty Eats 

Čaj od nane ublažava glavobolju, i simtpome prehlade, a pomaže i kod suvog kašlja i upale grla.

Izvor: Lepa&Srećna