Ukoliko konzumirate kafu ili jake čajeve, sigurno ste uvideli žute fleke na vašim zubima. Ako želite na prirodan način da se rešite neprijatnih mrlja pokušajte da vratite blistav osmeh sa kurkumom.

Glavni aktivni sastojak kurkume je alkaloid kurkumin od koga i potiče izrazito žuta boja. Međutim pored kurkumina u korenu kurkume se nalaze i ugljeni hidrati, proteini, minerali, esencialna ulja i smole. Kurkuma ima veoma široku lepezu delovanja: antioksidativno, protivupalno, antivirusno, antibakterijsko, antimikotičko, antikancerogeno... Doktori danas često savetuju kao deo terapije i prevencije malignih bolesti, dijabetesa, alergija, artritisa, Alchajmera i dr.

Ako želite da kurkumu koristite u dekorativnoj kozmetici izaberite je za beljenje zuba. Recept je vrlo jednostavan, pomešate kurkumu sa malo vode dok ne dobijete smesu srednje gustine. Zatim umočite četku za zube u nju i čistite zube na uobičajeni način. Kada očistite zube sačekajte 3-5 minuta da kurkuma deluje pa tek onda isperite zube. Ispirajte usta dok se ne uklone svi ostatci kurkume koji se mogu naći između zuba.

Vodite računa da ne umažete deo oko usta jer se kurkuma teško skida pa može da ostane žuti trag. Sredstvo je potpuno prirodno i ne sadrži supstance koje oštećuju zubnu gleđ i desni. Nakon samo nedelju dana redovnog korišćenja izbeljujuće paste na osnovu kurkume, može se primetiti odličan rezultat.

Kako izgleda sam postupak pogledajte u videu ispod. 

Kako da izbelite zube uz pomoć kurkume? Instagram/farahdhukai

Izvor: Lepa&Srećna