"Groznica" na usni može biti vrlo vrlo bolna, neprijatna tokom jela, a smeta nam i kako izgleda na licu. Ako volite da koristite prirodna lekovita sredstva kadgod je to moguće, poznavaoci eteričnih ulja savetuju da isprobate ulje eukaliptusa.

Ono ima izuzetno prijatan miris, bezbojno je i, zahvaljujući antivirusnom dejstvu, može da ubrza zarastanje herpesa na usni. Potrebno je da utapkate po jednu kap, četiri puta u toku dana i lekovito ulje će sprečiti i povratak herpesa. Njegovo dejstvo ima širok dijapazon.

Treba ga uvek imati u kući u sezoni prehlada, jer udisanje njegovih isparenja čisti pluća i olakšava disanje. U 150 ml vode sipajte desetak kapi i inhalirajte se, najbolje pred spavanje.

Inhalacija blagotvornog eukaliptusa može da pomogne i protiv bolova. U jednom istraživanju, pokazalo se da je za tri dana udisanja ovog ulja, značajno smanjen bol kod pacijenata koji su bili podvrgnuti operaciji ugradnje veštačkog kolena. U eksperimentu su učesnici udisali paru ovog ulja svakog dana po pola sata.

Izvor: Lepa&Srećna