Sa prvim danima aprila sve češće se čuje da neko oseća prolećni umor. I dok cela vegatacija buja i sunce duže sija, našem organizmu je potrebno da se probudi iz zimskog sna. Mladi luk, rotkvice, zelena salata su idealni za detoks organizma, uz čajeve koji blagotvorno deluju na čitavo telo.

 „U proleće biljke kreću sa svojom vegetacijom prepune su životnih sokova i korisnih materija koje su nam svima neophodne, naročito posle zimskog perioda kada jedemo masnu i tešku hranu. Zbog toga je dobro početkom proleća sprovesti kuru sa divljim i gajenim biljkama", rekao je Momčilo Antonijević, novinar i narodni travar za RTS i dodao, "Maslačak je jako koristan jer deluje na sisteme organa koji su zaduženi za čišćenje organizma, pa poboljšava proces detoksikacije i pojačava prirodni proces eliminacije otrova iz našeg organizma. Deluje blagotvorno na jetru, poboljšava prokrvljenost bubrega".

Čaj protiv prolećnog umora

Potrebno je pomešati: cvet nevena, jednu kafenu kašičicu, koji deluje blagotvorno na jetru.Dodati kafenu kašičicu rastavića, koji dobro deluje na bubrege, jer stimuliše izbacivanje viška tečnosti iz organizma i nagomilanih toksina.Dodati kafenu kašičicu matičnjaka koji pomaže kod bezvoljnosti i neraspoloženja i četiri listića svežeg maslačka. Preliti ključalom vodom, da odstoji oko 30 minuta i piti topao i nezaslađen čaj tri puta na dan.

Pročitajte još i šta o načinu detoksikacije kaže dr Dejan Čubrilo

Izvor: Lepa&Srećna