Najbolje bi bilo da spavate onako kako se osećate prijatno ili na leđima, ali ako vam ne odgovara da spavate na taj način, okrenite se na bok i stavite jastuk između kolena.

Pokušajte da ne spavate sve vreme na istoj strani, jer će nastati ozbiljni problemi, uključujući neravnotežu mišića ili čak skoliozu. Spavanje na boku jednostavno ne donosi nikakvu korist, glavni trik je dodatni jastuk koji će vam pomoći da karlicu i kičmu držite u optimalnom položaju.

Dobra vest za one koji vole da spavaju na stomaku je da se i ova opcija može popraviti. Ako vam je zaista zgodno da spavate na ovaj način, onda ne treba forsirati i nasilno spavanje na drugačiji način. Samo zgrabite još jedan jastuk i stavite ga ispod stomaka da biste ublažili pritisak sa leđa.

Ako osećate opuštenost samo dok ležite na leđima, nastavite u istom duhu, samo malo menjajući uobičajenu rutinu. Jastuk ispod kolena će vam pomoći da vaša kičma bude opuštena i donji deo leđa savijen, a za dodatnu podršku možete staviti mali umotani peškir ispod donjeg dela leđa.

Tekst: Lepa&Srećna