Pušački kašalj je nešto sa čim se susreće većina pušača, a baš danas 31. januara kada se obeleževa nacionalni dan bez duvana idealno je vreme da ostavite pušenje. Ipak, prekid pušenja je kompleksna i teška stvar, koja svakako zahteva vreme, a čak i kada uspete da ostavite cigarete, kašalj je nešto što će ostati prisutno još neko vreme

Uporan suvi kašalj koji može biti i posledica neke virusne infekcije, često može dovesti do toga da i vi i vaši ukućani provedete čitavu noć budni. Ovaj čaj od luka, koji nije preterano ukusan je pravo čudo kada je u pitanju zaustavljanje kašlja. Ukoliko ga ispijate svaku noć, kašalj bi trebalo da prestane kroz nekoliko dana. 

Recept
1 crveni luk
6dl vode
2 kašike šećera
1 kašika meda

Priprema: U šerpicu koja ne zagoreva najpre stavite dve kašike šećera, kada šećer počne da se karamelizuje dodajte polako svu vodu. Isecite luk na krupne delove, nije neophodno sitno ga naseckati. Zatim ga dodajte u šerpicu.

Sačekajte dok voda provri, onda pustite neka se luk krčka još par minuta. Sklonite sa ringle i ostavite neka luk odstoji u čaju još 10 ili 15 minuta. Na kraju, kada budete hteli da pijete čaj, dodajte kašiku meda.

Izvor: Lepa&Srećna